„Krisztus feltámadott” – díjnyertes kecskeméti kórusmű

Vissza a címlapra

Elkészült az a felvétel, melyen a Magyar Evangélikus Egyház Reformációi Emlékbizottsága által 2014-ben kiírt zeneszerzői pályázat kecskeméti harmadik helyezettje, Kovács Levente (a fotón), a Kecskeméti Református Egyházközség orgonistája „Krisztus feltámadott" című kórusműve hallható.

A hangfelvételen a Kecskeméti Református Gimnázium Kamarakórusát Jámbor Zsolt vezényli, az orgona szólamot pedig a zeneszerző, Kovács Levente játssza.

Háttér:

A Magyarországi Evangélikus Egyház Reformációi Emlékbizottsága által kiírt kórusmű pályázatra beküldött harmincnégy pályaműből a szakmai zsűri által kiválasztott tizennégy alkotás (négy díjazott és további tíz kiadásra érdemes) szerzői széles korosztályi skálát képviselt az ország minden pontjáról. A zsűri munkájában Draskóczy László zeneszerző vezetésével Kecskés Balázs zeneszerző, Kamp Salamon karnagy és Bence Gábor, a Reformációi Emlékbizottság egyházzenész tagja, a koncert főszervezője vettek részt.

A pályázat első három helyezettjei a következők voltak: Besze Tamás (első díj), Várkonyi András Péter (második díj), valamint Kovács Levente és Kovács Szilárd (megosztott harmadik díj).