„Közszolgálati Életútért” emlékérmet kapott a Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal munkatársa

Vissza a címlapra
„Közszolgálati Életútért” emlékérmet kapott a Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal munkatársa

A Magyar Kormánytisztviselői és Állami Tisztviselői Kar Országos Elnöksége az elmúlt évben is döntött a Magyar Kormánytisztviselői Kar által alapított díj adományozásáról. Az MKK Bács-Kiskun megyei Területi Elnöksége felterjesztése alapján 2018. évben a Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal nyugállományú állami tisztviselője, Magony Erika Edit „Közszolgálati Életútért" emlékérem díjban részesült. A Díjat ünnepélyes keretek között dr. Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter és Palich Etelka elnök asszony adta át a Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal munkatársának.

Magony Erika Edit 1978. július 17-én, közvetlenül érettségi vizsgája után kezdett el dolgozni a Bács-Kiskun Megyei Földhivatalnál ingatlan-nyilvántartási ügyintézőként. Munkája mellett szerzett felsőfokú végzettséget az Államigazgatási Főiskolán. Három évvel később a Kecskeméti Járási és Városi Földhivatalhoz helyezték át, ahol előbb ügyintézői, később pedig ingatlan-nyilvántartási csoportvezetői feladatokat látott el. Széles körű szakmai tapasztalatára tekintettel 2005. év végén felkérésre a Bács-Kiskun Megyei Földhivatal ingatlan-nyilvántartási osztályára került át, és onnantól kezdve mostani nyugdíjba vonulásáig a másodfokú ingatlan-nyilvántartási ügyek intézése volt a feladatköre.

Munkáját mindig a legnagyobb szakmai alázattal végezte, a szerénysége, elkötelezettsége, türelme és szorgalma egész pályafutása alatt példaértékű volt. Szakmai tudását folyamatosan bővítette, és az ügyintézőktől a vezetőkig valamennyi kollégája bízván számíthatott a segítségére. A Bács-Kiskun megyei ügyvédek jelentős hányada napi szinten kért és kapott tőle telefonos, illetve személyes segítséget a földhivatali jogszabályokkal és gyakorlattal kapcsolatban. Az ügyfelek számos esetben, szóban és írásban is köszönetet mondtak a részletes és precíz tájékoztatásaiért. 2013-ban kormánymegbízotti elismerésben is részesült. A köz szolgálatára mindig is élethivatásként tekintett.

(Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal)