Közösségi szemétgyűjtés Matkón

Vissza a címlapra
Közösségi szemétgyűjtés Matkón

Lovas kocsival érkeztek azok a környezetükért tenni akaró önkéntesek, akik az 54-es főútról kezdődő matkói bekötőutat tisztították meg a szeméttől szombaton délelőtt. A tavaszi közösségi hulladékgyűjtésnek mára már 15 éves hagyománya van a falu lakosai körében. (Fotó: Vincze József)

Matkón régi múltja van a tavaszi közösségi hulladékgyűjtésnek. Az 54-es bekötőút mentén lévő szakasz tisztítását végzik minden tavasszal összefogásban már 15. éve. Idén a járványügyi szabályok betartásával szervezték meg a környezetszépítő megmozdulást. Az akciót Szeberényi Gyula Tamás, Kecskemét alpolgármestere segítette.

- A szemetelés forrását kellene megszüntetnünk - hangsúlyozta a helyszínen az alpolgármester. - A szemétszedés csak tüneti kezelés, de szükséges, mert ráirányítja a figyelmet arra, hogy ne szemeteljünk. Tanuljunk meg úgy élni, hogy nem szemetelünk! Ne az legyen a természetes, hogy letekerjük a kocsi ablakát és kidobjuk, amire nincs szükségünk. A meggyőzés a hosszú távú feladatunk, de természetesen időnként a természetet rendbe kell tenni, el kell vinni a hulladékot.

(A szöveg forrása: hiros.hu)

Galéria (34 kép)

Összes kép letöltése