Közös egészségmegőrző sétára várják az időseket Kecskeméten

Vissza a címlapra
Közös egészségmegőrző sétára várják az időseket Kecskeméten

A Kecskeméti Egészségfejlesztési Iroda „Kecskeméti Gyalogló idősklub" néven indított egészségmegőrző programot a városban. Kéthetente, keddenként 9 órától közös sétára várják az idősebb korosztály képviselőit. Az esemény helyszíne a kecskeméti Benkó Zoltán Szabadidőközpont. A következő séta időpontja: 2019. október 22.

Monspart Sarolta, egykori tájfutó világbajnok országos programjához várnak minden olyan idős(ödő) korosztályt csatlakozni, akik szeretnék jobban érezni magukat a bőrükben. Tenni akarnak szívük karbantartásáért és lelki egészségükért, illetve kedvelik a közösséget, és szeretnek jó levegőn, a természetben lenni.

A közös gyalogláson biztosított a vezető általi könnyed bemelegítés és levezetés is. Eső esetén sem maradnak program nélkül a mozogni vágyók. A Kápolna utcai idősgondozóban ugyanis ebben az esetben átmozgató tornára várják őket a szervezők.

A gyaloglásnak számos pozitív élettani hatása ismert. Csökkenti a glaukóma, azaz zöldhályog kockázatát, javítja a szív egészségét, hiszen emeli a pulzusszámot, és javítja a keringést. A séta helyreállítja a vérnyomást, csökkenti a vastagbálrák kockázatát, és 5 év alatt felezi az Alzheimer-kór kockázatát is. A gyaloglás csökkenti a csontritkulás kockázatát, javítja az egyensúlyérzéket, erősíti a karokat, a vállakat, a lábakat, a comb és csípő izmait. Nem utolsó sorban pedig az endorfinszint növekedésének köszönhetően megkönnyíti a stressz, a feszültség, a harag és a fáradság levezetését is.