A várost átszelő bringa útvonalat alakítanak ki Kecskeméten

Vissza a címlapra
A várost átszelő bringa útvonalat alakítanak ki Kecskeméten

Kecskeméten kialakítás alatt áll egy várost átszelő bringa útvonal, ami a Katona József Parkban található Szoborsétánytól a Vasútpark - Rákóczi út - főtér - Petőfi Sándor utca - Dózsa György út - Izsáki út - Olimpia utca útvonalon halad majd a Csabay Géza körútig, egészen a kecskeméti fürdőhöz.

A 97 millió forintos beruházás célja a kerékpáros-forgalom fejlesztése, biztonságossá tétele, s ezeken keresztül a kerékpározás iránti kedv növelése.

Az útvonalat burkolatjel-felfestéssel, az úttestet több helyen kerékpáros-átvezetéssel, a jelzőlámpákat pedig kiegészítő jelzésekkel látják el, és a számos ponton kritikus állapotú aszfaltfelületet felújítják, ahol szükséges, szélesítik. A Rákóczi út kopasz oszlopa is a készülő kerékpárút része, melyet középről hamarosan áthelyeznek a gyalogátkelő szélére és véglegesen felkerül rá az elsőbbségadás kötelező tábla. Az arra kerekezőket figyelmezteti majd, hogy a jelzőlámpák kikapcsolása esetén adják meg az elsőbbséget az autósoknak. Emellett az úttest sárga kerékpáros felfestést kap, és a gyalogátkelő festését is keskenyebbre veszik.

(Forrás: baon.hu)