Kósa Lajos Kecskeméten: Fogjunk össze, építsük, fejlesszük, szépítsük városainkat

Vissza a címlapra
Kósa Lajos Kecskeméten: Fogjunk össze, építsük, fejlesszük, szépítsük városainkat

Bács-Kiskun megye népességének 4/5 olyan helyen lakik, ahol indul Fidesz-KDNP-s polgármester jelölt - jelentették be azon a sajtótájékoztatón, amit Kósa Lajos, a Fidesz önkormányzati választásokért felelős kampányfőnöke, Rideg László, a Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés elnöke és Szemereyné Pataki Klaudia, Kecskemét polgármestere tartott közösen 2019. szeptember 20-án, pénteken, Kecskeméten, a választási kampány jelenlegi helyzetét elemezve.

- A kampány középszakaszában vagyunk, de a kampány első szakaszának végére az ellenzéki együttműködés csődöt mondott. Ezt mutatják a számok - jelentette ki Kósa Lajos. Csak érdekes példaként említette, hogy országosan 9 olyan tízezer fölötti kisváros van, ahol egyetlen polgármester jelölt van, és őt a Fidesz-KDNP indította. Kettő ezek közül Bács-Kiskun megyei: Kiskőrös, és Tiszakécske. Itt már győzött is a Fidesz-KDNP. Mindemellett országosan 950 olyan település van, ahol egy jelölt indult,ezek között nincs egyetlen ellenzéki sem, és így - hangsúlyozta Kósa Lajos - itt a küzdelem már el is dőlt.

- A falvak világából az ellenzék egyszerűen eltűnt, és ugyanígy a kisvárosokból is - mondta. - A középvárosok világában még, úgy ahogy jelen van, valamint a nagyvárosokban is, de nem jelentős erővel. Ettől függetlenül mi szeretnénk az embereket meggyőzni arról, hogy támogassák a Fidesz-KDNP jelöltjeit, itt Bács-Kiskunban is, mind a megyében, mind pedig Kecskeméten. És arra hívjuk fel a figyelmet, hogy mi a választás tétje.

- Mi azt mondjuk, hogy szavazzatok ránk, bízzatok bennünk, fogjunk össze, építsük, fejlesszük, szépítsük városainkat. És érjük el azt a célkitűzést a kormánnyal közösen, hogy 2030-ra a magyar önkormányzati rendszer átlagos fejlettségi szintje érje utol az európai uniós átlagot. Ugyanezt akarjuk elérni 2030-ra Magyarország fejlettségi szintjén is.

- Ezzel szemben mit mond az ellenzék? Ők azt mondják, szavazzatok ránk, mert ha győzünk, akkor megdöntjük az Orbán rendszert. Na, most ne vitassuk meg, hogy az önkormányzati választásokon meg lehet-e verni Orbán Viktort, mert konkrétan ő nem indul, tehát nem lehet leszavazni. Ebből egészen egyvalami biztosan leszűrhető: az ellenzék nem építeni akar, hanem háborúzni. Mindenkinek el kell döntenie, hogy a kormányt akarja-e megdönteni Kecskemét polgármesteri székéből, ami nem fog menni... Olyan választási eredmény nem lehet Kecskeméten, amelynek hatására az Orbán kormány lemond. Viszont kétségtelen, hogy Kecskemét városát jól tönkre lehet tenni egy olyan politikai programmal, hogy innen elkezdenek hadakozni a kormány ellenében.

Rideg László a beszédében kiemelte, hogy Bács-Kiskun megyében az elmúlt években 70 milliárd forint felhasználásról döntött a megyei közgyűlés. Ezek a fejlesztések több mint 500 projektet jelentettek.

- Ötszáz helyen új, vagy felújított építményeket tudtunk, és tudunk átadni - mondta. - Csak néhány példa: bölcsődéket, óvodákat, kerékpárutakat, ipari parkot, csapadékvíz csatornákat, turisztikai fejlesztéseket. Az önkormányzat ezeknek a projekteknek 90 százalékát menedzseli, illetve fogja menedzselni a következő években. Ezekkel a projektekkel a megye életében olyan fejlődés indult meg, ami példa nélküli. A Fidesz-KDNP a következő ciklusban is szeretné ezt a fejlődést folytatni.

Rideg László a Bács-Kiskun megyei választási kampányról elmondta, hogy a megye 119 településéből 57 településen indít polgármester jelöltet - vagy támogatják - a Fidesz-KDNP. A jelöltek zöme a megye városaiban indul. Végezetül a közgyűlés elnöke arra kérte a megye lakóit, hogy támogassák a Fidesz-KDNP jelölteket.

Szemereyné Pataki Klaudia a sajtótájékoztatón elhangzott beszédében emlékeztetett arra, hogy Kecskemét a legdinamikusabban fejlődő vidéki város, mely az elmúlt öt évben felzárkózott Debrecen, és Győr után. Az ipari és gazdasági termelésében pedig jelentős arányt képvisel a hazai GDP termelésben, amivel nemcsak a várost, hanem a megyét is fejlesztette.

- A környező településekkel kiváló kapcsolatunk alakult ki, hiszen a munkahely-teremtésben nagyon nagy szükségünk van rájuk - mondta - Közismert, hogy az elmúlt 8 évben tízezer új munkahelyet teremtettünk, és az átlagbérek eközben 50 százalékkal emelkedtek.

Kecskemét egyedülállóságát az adja, hogy innovatív, újszerű megoldásokkal jelenik meg, és több lábon áll a város gazdasága. Ez alapot teremt, és megfelelő biztonságot képez arra, hogy a jövőben is tudja ezt az utat járni a város.

Kecskemét polgármestere leszögezte, hogy ez a fejlődés nem valósulhatott volna meg szövetségesek nélkül.

- A legnagyobb szövetségesünk Magyarország kormánya. A kormány az, amelyik Kecskemétet és az itt lévő vállalkozásokat, az itt élő vállalkozókat, és az itt élő családokat is támogatással segíti. Nagyon fontos az is, hogy Kecskeméten van a megyei kórház, amely folyamatosan fejlődik, és nagyon magas színvonalú egészségügyi ellátást biztosít. Ami pedig új: a megyének immár egyeteme is van több karral. Amelyek versenyképesek, és olyan hallgatókat képeznek, akik megállják a helyüket bármelyik nemzetközi és magyar nagyvállalatnál.

Szemereyné Pataki Klaudia elmondta, hogy a Fidesz-KDNP Kecskeméten az összes választókerületben indított jelölteket, kitűnő szakmai csapatot. Hangsúlyozta, hogy ezek a jelöltek különböző szakterületeken segíthetik a város fejlődését. Példaként említette a környezetvédelmet, az egészségügyet, a szociálpolitikát, a köznevelést, és a gazdaságfejlesztést. „Ez is biztosíték arra - mondta -, hogy a városban zajló, és a város előtt álló több, mint 200 projektet és 800 milliárd forint értékű fejlesztést, végig tudják majd menedzselni a Fidesz-KDNP jelöltjei."