Környezetvédelmi technikusok Országos Szakmai Tanulmányi Versenye - Kecskeméti siker

Vissza a címlapra
Környezetvédelmi technikusok Országos Szakmai Tanulmányi Versenye - Kecskeméti siker

Kulcsár Árpád Dávid a Kocsis Pál Mezőgazdasági és Környezetvédelmi Szakközépiskola és Szakképző Iskola 14. évfolyamos Környezetvédelmi technikus tanulója az összesített rangsorban a 4. helyezést érte el.

Március 7-8-án tartották Budapesten a Budapesti Műszaki Szakképzési Centrum Petrik Lajos Két tanítási Nyelvű Vegyipari, Környezetvédelmi és Informatikai Szakközépiskolájában a Környezetvédelmi Országos Szakmai Tanulmányi Verseny döntőjét. A döntőben az írásbeli fordulón továbbjutott 8 intézmény 15 tanulója mérte össze tudását. A verseny gyakorlati és szóbeli részekből állt. A gyakorlati vizsgán kémiai analitikai, illetve környezetvédelmi mérés és természetvédelmi becslés témakörökben versenyeztek a diákok. A szóbeli versenyrészben a versenyzők szakmai tudásukról nem csak magyarul, hanem idegen nyelven is számot adtak.

Kulcsár Árpád Dávid a Kocsis Pál Mezőgazdasági és Környezetvédelmi Szakközépiskola és Szakképző Iskola 14. évfolyamos Környezetvédelmi technikus tanulója összesített teljesítménye elérte a 71%-ot, így a 315/2013 (VIII. 28) Kormány rendelet 7§ (3) alapján jeles eredménnyel teljesítette a szakmai vizsga követelményeit.  Az összesített rangsorban a 4. helyezést érte el.