„Körbe-körbe Asimov” tehetségműhely az Arany János Általános Iskolában

Vissza a címlapra
„Körbe-körbe Asimov” tehetségműhely az Arany János Általános Iskolában

A robotika, és a programozás terén tehetséget mutató gyermekek fejlesztését célzó tehetségműhely valósult meg az Arany János Általános Iskolában, „Körbe-körbe Asimov" címmel, a Nemzeti Tehetség Program által nyert támogatással.

A matematikai, természettudományos és digitális kompetenciák erősítését szolgáló hazai és határon túli tehetségsegítő programok támogatása konstrukció keretében lebonyolításra kerülő pályázat az előző tanévben kezdődött, de befejezése az idei tanévben valósul meg.

Céljaként a beválogatott tehetségek digitális és természettudományos kompetenciáinak fejlesztését, valamint a környezettudatos szemléletük erősítését, a problémamegoldó képességük, kezdeményezőképességük és a vállalkozói kompetenciáik fejlesztését tűztük ki. A műhelymunka munkaformája a személyes jelenlét mellett kiegészült digitális foglalkozásokkal is.

A tehetséggondozó műhely 12 résztvevője iskolánk 7-8. osztályos tanulói közül került ki, akik számos kiemelkedő versenyeredménnyel rendelkeznek.

- Bolyai Természettudományos Csapatversenyen csapataink az 1-7 helyezett között voltak.

- Varjú Lajos Országos Természettudományi Emlékverseny első három helyezettje közülük került ki.

- Egy tanuló az országos programozói versenyen 28. helyezést ért el.

A heti rendszerességgel zajló műhelyfoglalkozásokon a tanulók a robotika, a programozás elméleti és gyakorlati alapjaival ismerkedtek meg.

- Tapasztalatokat szereztek a megújuló energiával működtethető járművekről.

- Algoritmusokat írtak, "Scratch" programozási nyelv alkalmazásával egyszerű programokat készítettek Bee-bot és Blue-bot segítségével.

- Megépítették saját alaprobotjaikat, amelyeket különböző kiscsoportos projektfeladatokban fejlesztettek tovább.

A műhelyprogram kiegészítő tevékenységeként rövid kisfilmet forgattak. A kisfilmben bemutatták a tehetségműhely céljait, tevékenységeit, beszéltek megszerzett tapasztalataikról is.

A pályázat tehetségnappal zárult, online felületen. Ennek keretében a tehetségműhely foglalkozásain elkészült produktumokat mutatták be a tehetségek, valamint a megvalósítás során szerzett élményeiket is összefoglalták.

Köszönjük a Nemzeti Tehetség Program támogatását!


Galéria (4 kép)

Összes kép letöltése