Könyvbemutatót és kézihajtányversenyt rendeznek Bugacon

Vissza a címlapra
Könyvbemutatót és kézihajtányversenyt rendeznek Bugacon

Bugac település vendéglátásával és a Vasúttörténeti Alapítvány szervezésében mutatják be 2020. augusztus 8-án, szombaton, a bugaci Rigó József Művelődési Házban a „100 éve épült a Galambos-Bugac közötti kisvasút"-ról szóló hiánypótló könyvet. Melyet Selymesi Sándor nyugdíjas vasutas írt és az alapítvány gondozásában jelent meg. (Fotó: Ujvári Sándor / MTI)

A program 10 órakor kezdődik, amikor megnyitják majd az alapítvány gyűjteményéből a Kecskeméti Kisvasút és az ott közlekedett „Bugaci Kispöfögő" gőzmozdony által vontatott nosztalgiavonatok történetéről, relikviáiból, dokumentációiból, fényképeiből összeállított vasúttörténeti kiállítást. Majd a Művelődési Ház színháztermében a könyvbemutató előadásait hallgatják meg az érdeklődők, a könyvek árusításával és szerzői dedikálási lehetőséggel egybekötve.

A bugaci állomáson 12 órakor kezdődik a különböző helyről származó szervezetek, és magánszemélyek birtokában lévő vasúti hajtányok parádéja, bemutatása a leendő „Kiskunsági hajtánypálya" projekt ismertetése keretében. A projekt ismertetését követően a vendégek kézihajtányversenyt rendezhetnek az állomás vágányain.