Könyvbemutató a Cifrapalotában

Vissza a címlapra
Könyvbemutató a Cifrapalotában

Ifj. Gyergyádesz László művészettörténész, Móra Ferenc-díjas főmuzeológus, a Kecskeméti Katona József Múzeum Képzőművészeti Osztálya vezetőjének „Kecskemét szecessziós építészete I. - Modern és magyaros" című új könyvét mutatták be 2019. október 8-án, kedden, a kecskeméti Cifrapalota Pávás termében. A könyvbemutatót a Kecskeméti Katona József Múzeum és a Kecskeméti Lapok Kft. Könyvkiadó szervezte.

Köszöntőt Hörcsök Imre Hörcsök Imre önkormányzat képviselő, az Értékmegőrzési Bizottság elnöke mondott. Majd Keserü Katalin Széchenyi-díjas művészettörténész, az MMA rendes tagja, az Eötvös Loránd Tudományegyetem és a Károli Gáspár Református Egyetem professor emeritusa mutatta volna be a könyvet. Azonban ő megbetegedett, ezért a könyvről szóló írását Osztényi Éva művészettörténész-muzeológus, a Katona József Múzeum munkatársa olvasta fel.

A bemutató háziasszonya Danyi Judit, a kecskeméti Katona József Színház Magyar Arany Érdemkereszttel kitüntetett, Katona József- és Domján Edit-díjas színművésze volt.

Galéria (27 kép)

Összes kép letöltése