Konyhakéssel szúrta hasba az élettársát

Vissza a címlapra
Konyhakéssel szúrta hasba az élettársát

A Bács-Kiskun Megyei Főügyészség életveszélyt okozó testi sértés bűntettének kísérlete miatt vádat emelt egy nő ellen, aki 2019 júliusában egy Bácsalmás környéki községben családi veszekedés során ittasan egy késsel hasba szúrta az élettársát.

A vádirat szerint a sértett férfi és a vádlott házastársak voltak és egy Bácsalmás környéki községben közösen nevelték a vádlott korábbi kapcsolatából született gyermekét. A család megélhetéséről a sértett gondoskodott, a vádlott pedig a háztartást vezette és a gyermekét nevelte.

A vádlott és a sértett azonban 2018-tól egyre gyakrabban veszekedtek, aminek az oka az volt, hogy a nő gyakran eljárt otthonról italozni és a gyermeknevelésben sem értettek egyet.

2019. július 12-én este a vádlott ismét a gyermekét otthon hagyva elment szórakozni a kocsmába. Mivel még 23 órakor sem ért haza, a sértett utána ment, hogy hazahívja. A sértett egy idegen férfi társaságában találta a vádlottat és a nő csak többszöri hívás után volt hajlandó hazamenni a kocsmából. Otthon ismét veszekedni kezdtek, ami során a sértett egyszer pofonvágta a vádlottat.

A vádlott visszaütött, többször megütötte a sértett mellkasát, majd egy sörösüveget akart felvenni, de azt a sértett eltette. Erre a vádlott a konyhaszekrényről felkapott egy kést és azzal egyszer hasba szúrta a férfit. Az alvó kisgyermekre a sértett lánya vigyázott, aki a veszekedésre felébredve a lakásába kísérte az erősen vérző apját, majd értesítették a mentőket. A sértett a szúrás miatt 8 napon belül gyógyuló szúrt sérülést szenvedett, de kialakulhatott volna a mellkasba hatoló, életveszélyes sérülés is.

A vádlott szabadlábon várja a tárgyalást, őt a főügyészség életveszélyt okozó testi sértés bűntettének kísérletével vádolja. Bűnössége kérdésében a Kecskeméti Törvényszék fog dönteni.