Klímaakciókat rendeztek Kecskeméten

Vissza a címlapra

Klímaakciókat rendeztek Kecskemét több helyszínén 2019. szeptember 27-én, pénteken. Óvodákban, általános iskolákban, középiskolákban. Köztük volt a Szent Imre Katolikus Általános Iskola is, ahol a diákok az udvaron korábban ültetett fákat gondozták.

- Iskolánk több területen is kapcsolódik a környezetvédelemhez - mondta Bollerné Kiss Márta, a Szent Imre Katolikus Általános Iskola igazgatóhelyettese. - Rendszeres nálunk a Föld Napjáról, valamint a Madarak és Fák Napjáról a megemlékezés, ilyenkor egész napos projekteket szoktunk szervezni. „Fut" az iskolában egy informális, nonformális pályázat, ami támogatja többek között az olyan terek kialakítását, mint az iskola körül tavaly készült tanösvény. Amit a gyerekek környezetismeret órákon rendszeresen használnak.

Tavaly, az iskola kapcsolódott az országos fenntarthatósági klímahéthez is, a Madarak és Fák Napján pedig faültetős programot szerveztek. Minden osztálynak van egy fája az iskola területén. Ezeket a fákat rendszeresen gondozzák és ezt tették ma is, a kecskeméti klímaakcióban.