Kiválóan szerepeltek az országos kémia versenyeken a Refisek

Vissza a címlapra
Kiválóan szerepeltek az országos kémia versenyeken a Refisek

Kémiából a 2016/17-es tanévben négy országos döntőn szerepeltek a Kecskeméti Református Gimnázium diákjai. Közülük hatan jutottak a döntőbe: volt, aki többe is. Az összességében rendkívül jelentős kémiai eredményeket elérő Refis diákokat felkészítő tanárok Kecskés Ágnes, Labancz István, Vargáné Hajdú Mária, és Tóth Imre voltak. (A fotón balról jobbra: Fábián Máté, Urbán Orsolya, Ficsor István, Kelemen Dávid, Terjéki Gergő és Dékány Henrietta).

A BME által szervezett színvonalas Oláh György kémiaversenyen Ficsor István 9.a végzett a harmadik helyen.

A 9-10. évfolyam legrangosabb versenyére, az Irinyi János középiskolai kémiaversenyre Bács-Kiskun megyéből összesen kilencen jutottak. A kilencből 5 diák Refis volt. Eredmények:

5. Ficsor István 9.a (bejutott a verseny legjobbjai közé a szóbeli fordulóba)

10. Terjéki Gergő 9.c

19. Dékány Henrietta 9.c

22. Urbán Orsolya 10.c

23. Kelemen Dávid 9.c

A versenyen a MOL különdíját, egy üzemlátogatást, szintén a Kecskeméti Református Gimnázium nyerte el kiemelkedő tehetséggondozó munkájáért.

A Református Iskolák Országos Kémiaversenyén a kecskeméti gimnáziumból 3 diák jutott a döntőbe. Akik két első helyet (Ficsor István 9.a és Terjéki Gergő 9.c), valamint egy 6. helyet (Fábián Máté 8.a) szereztek.

Az országos Curie kémia versenyt immár 28 éve szervezik és rangos országos eseménynek számít ebben a tantárgyban. Idén a versenybe a Kecskeméti Református Gimnázium 4 diákja jutott a döntőbe. Eredmények:

4. hely Ficsor István 9.a

6. hely Terjéki Gergő 9.c

13. hely Kelemen Dávid 9.c

16. hely Dékány Henrietta 9.c