Kiválóan szerepelt a Bányai csapata a kínai robotika versenyen

Vissza a címlapra
Kiválóan szerepelt a Bányai csapata a kínai robotika versenyen

A Bányai Júlia Gimnázium csapata egyetlen magyar versenyzőként vett részt a Kínában megrendezett robotika versenyen. Ráadásul a RoboRombolo csapat a SumoBot kategóriában bejutott a legjobb 9 közé, majd az 5-6. helyen végzett.

A Kínában megrendezett RoboRAVE International fordulón vett részt a Bányai Júlia Gimnázium robotika csapata. Egyetlen magyar versenyzőként azért vállalkozhattak, mert a város önkormányzata és több vállalata mögé állt a csapatnak, és anyagi, illetve tárgyi segítséget nyújtottak.

A RoboRAVE International egy az Egyesült Államok által elismert robotika oktatási- és versenyprogram, és immáron 17. alkalommal rendezték meg nemzetközi fordulóját 19 ország 115 csapatának részvételével.

A verseny 7 kategóriában zajlott. A kecskeméti csapat, amely RoboRombolo néven szerepelt, a SumoBot kategóriában indult. Ebbe a kategóriába 20 csapat jutott be 10 országból. Európából spanyol, francia és lengyel csapatok indultak még, a többi csapat a világ különböző tájairól érkezett.

- Nagyon büszkék voltunk, hogy csapatunk, egyedüli európaiként bejutott a legjobb 9 közé, és itt az 5-6. helyen végzett. A csapat így „First prize" minősítéssel zárta a versenyt, csak egy mexikói és kínai csapatok előzték meg. A magyar csapat részvétele a megmérettetésen, világszinten is elismertséget szerzett városunk és országunk oktatásának - nyilatkozta Krett György, a csapat felkészítő tanára.

A csapat tagjai voltak: Balla Géza, Biró Richárd, Komáromi Zsombor.

Az utazás szervezője és tolmács: Huszárik Tamara.

Felkészítő tanár: Krett György