Kísérleti víztartályokkal segítik Kecskeméten a közösségi facsemete-gondozást

Vissza a címlapra
Kísérleti víztartályokkal segítik Kecskeméten a közösségi facsemete-gondozást

Szeberényi Gyula Tamás, Kecskemét alpolgármestere helyszíni sajtótájékoztatón mutatta be a közösségi öntözés új lehetőségét 2021. szeptember 2-án, csütörtök reggel. Egy kísérleti jelleggel kihelyezett víztartályt, amit a Kecskeméti Városüzemeltetési Nonprofit Kft. szerzett be.

Szeberényi Gyula Tamás elmondta, hogy városszerte mintegy két és félezer öt évnél fiatalabb facsemete gondozását látja el a Kecskeméti Városüzemeltetési Nonprofit Kft. (KVÜ). A városi növényzet fenntartásában civil egyesületek, lakóközösségek szintén közreműködnek; mind a faültetésekből, mind a fák locsolásából kiveszik a részüket. Önkéntes munkájukat segíti az az öt víztartály, amelyeket az alábbi helyszíneken helyeznek ki a KVÜ munkatársai néhány hétre, kísérleti jelleggel:

• Hankovszky liget

• Szilágyi Erzsébet utca

• Reile Géza utca

• Kadafalva (Mókus utcai buszforduló)

• Szabad utca

Minden tartály PVC kerettel és korróziógátló hálószövettel rendelkezik, ami kemény és tartós. Alul csappal vannak ellátva, így egyszerűen feltölthetők a kihelyezett locsolókannák.

A facsemetéket ebben a kora őszi időszakban elegendő heti egyszer alaposan meglocsolni. A tartályokat hetente a Kecskeméti Városüzemeltetési Nonprofit Kft munkatársai töltik fel.

Ha a módszer beválik és sokan kedvet kapnak az öntözéshez, tavasszal folytatódik az akció, esetleg tovább bővül a tartályok száma.

A tartályokkal egyidőben szintén kísérleti jelleggel öntözőzsákokat helyez ki a KVÜ a Budai úti kőkereszthez, a rézsűbe ültetett japánakácok köré, illetve a ménteleki buszforduló facsemetéinek vízellátására.

Az öntözési időszak végén - amely az időjárástól függően nagyjából október közepéig tart - a Kecskeméti Városüzemeltetési Nonprofit Kft. munkatársai begyűjtik a tartályokat és a zsákokat.

Galéria (9 kép)

Összes kép letöltése