Kihelyezték a hatodik kísérleti víztartályt is Kecskeméten

Vissza a címlapra
Kihelyezték a hatodik kísérleti víztartályt is Kecskeméten

Lakossági kérésre a hatodik, egyben utolsó kísérleti víztartályt is kihelyezték a Kecskeméti Városüzemeltetési Nonprofit Kft. munkatársai a Párkány utcára, hogy egyszerűbb legyen a facsemeték öntözése az ott lakóknak. A tartályt vízzel is feltöltötték.

Korábban megírtuk, hogy Szeberényi Gyula Tamás, Kecskemét alpolgármestere sajtótájékoztatón mutatta be a közösségi öntözés új lehetőségét 2021. szeptember 2-án, csütörtök reggel. Egy kísérleti jelleggel kihelyezett víztartályt, amit a Kecskeméti Városüzemeltetési Nonprofit Kft. szerzett be.

Szeberényi Gyula Tamás elmondta, hogy városszerte mintegy két és félezer öt évnél fiatalabb facsemete gondozását látja el a Kecskeméti Városüzemeltetési Nonprofit Kft. (KVÜ). A városi növényzet fenntartásában civil egyesületek, lakóközösségek szintén közreműködnek; mind a faültetésekből, mind a fák locsolásából kiveszik a részüket. Önkéntes munkájukat segíti az az öt víztartály, amelyeket hat helyszínen helyeznek ki a KVÜ munkatársai néhány hétre, kísérleti jelleggel.

"Saját eddigi tapasztalataink szerint a lakosok szívesen használják, hetente szépen töltögetjük a tartályokat" - olvasható a Kecskeméti Városüzemeltetési Nonprofit Kft. közösségi oldalán.

Galéria (15 kép)

Összes kép letöltése