Kiadták a Kalocsa-Paks Duna-híd építési engedélyét

Vissza a címlapra
Kiadták a Kalocsa-Paks Duna-híd építési engedélyét

A Kalocsa-Paks Duna-híd megvalósításáért felelős Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztési Zrt. (NIF) a napokban átvette a híd és a kapcsolódó létesítmények építési engedélyét.

A Szekszárdi Járási Hivatal Környezetvédelmi Főosztálya 2018. novemberében adta ki az építési engedély feltételeként szabott környezetvédelmi hatósági engedélyt. A híddal kapcsolatos hatósági eljárásokat jelentősen felgyorsította, hogy a Kormány az új Duna-hidat nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű közlekedési infrastruktúra beruházásnak minősítette.

Az NIF tájékoztatása szerint a tényleges megvalósítást két fontos lépés előzi meg. Egyfelől kormányhatározatnak kell születnie a híd és a kapcsolódó létesítmények, a felvezető utak költségfedezetének központi költségvetésből történő biztosításáról, másfelől eredményes közbeszerzési eljárást kell lefolytatni a kivitelező cég kiválasztására. A kivitelezésre kiírt közbeszerzési eljárás győztes ajánlattevőjének 26 hónap áll majd rendelkezésére, hogy megépítse az új Kalocsa-Paks Duna-hidat.

(bacskiskun.hu)