Kevésen múlt, hogy elmarad, de megcsinálták: 520 zenész közös koncertje Kecskeméten

Vissza a címlapra
Kevésen múlt, hogy elmarad, de megcsinálták: 520 zenész közös koncertje Kecskeméten

A délutáni eső miatt sokáig úgy tűnt, hogy nem sikerül megtartani a KecskemétRocks 2019 koncertet, melynek keretében 520 zenész adott volna ma kétórás koncertet a Benkó Zoltán Szabadidőközpontban. Azután megkegyelmeztek az „égiek": elállt az eső és elkezdődhetett a gigantikus előadás. (Vezető fotó: Cityrocks Hungary facebook. Fotók a cikkben és képgaléria: Vincze József)

Magyarország legnagyobb rockzenei flashmobjára az ország minden tájáról és külföldről is érkeztek zenészek. A tizenkét magyar és külföldi slágert 80 énekes, 90 basszusgitáros, 100 dobos és 250 gitáros játszott el.

Az óriászenekarban közreműködött Czutor Zoltán a Belmondóból, Gamsz Árpád a Mobilmániából és Kirchknopf Gergő az Ocho Machóból.

A helyszín kialakításáért egy hetvenfős stáb felelt. Az óriáskoncert megfelelő hangzása érdekében mintegy ötven hangfalat, száz mikrofont és nagyjából három kilométernyi mikrofonkábelt használtak.

* Fotó: Szemereyné Pataki Klaudia facebook

A délelőtti nyilvános hangbeállások és próbák után 14 órakor kezdődött volna a rockzenei flashmob, azonban ekkor már zuhogott az eső Kecskeméten. Majd megtörtént a „csoda": elállt az eső, megkezdődhetett a koncert, és felcsendült elsőként az LGT Ringasd el magad című száma, amit a többi énekes között Szemereyné Pataki Klaudia, Kecskemét polgármestere a barátnőivel is közösen énekelt.

Ha IDE kattint megtekintheti a videót!

Galéria (129 kép)

Összes kép letöltése