Kétéves külföldi ösztöndíj - Nyílt napot tart Kecskeméten a United World Colleges (UWC)

Vissza a címlapra
Kétéves külföldi ösztöndíj - Nyílt napot tart Kecskeméten a United World Colleges (UWC)

A United World Colleges (UWC) egy nemzetközi szervezet, mely a világ 17 pontján működtet iskolákat. Az UWC 2 éves ösztöndíjait 10. vagy 11. osztályos diákok pályázhatják meg.

Az évente több száz pályázó közül az UWC hazai szervezete egy háromfordulós, alapos válogatási folyamat során dönti el, hogy ki az néhány magyarországi ösztöndíjas, aki középiskolai tanulmányaikat a fenti térképen látható iskolák valamelyikében folytathatja, és a világ legtöbb országának egyetemei és főiskolái által felvételi minősítésként elismert Nemzetközi Érettségivel (International Baccalaureate, IB) fejezi be.

Az UWC legfontosabb értékei közé tartozik a személyes és közösségi felelősségvállalás, a tolerancia, a másság elfogadása, a nyitottság, kritikus gondolkodás és a szociális érzékenység. Az iskolák nevelési programján keresztül igyekeznek a "teljes ember" ideálját megvalósítani, ami többet jelent az egyszerű tantermi oktatásnál.

A válogatási folyamat legelső lépése egy pályázat megírása, mely az UWC honlapján regisztráció után itt érhető el. A pályázat beadási határideje 2018. január 6.

Természetesen a pályázó diákoknak és szüleiknek is nagyon sok kérdése merülhet fel a pályázattal, az ösztöndíjjal, az iskolával, a külföldön töltött két évvel kapcsolatban, ezért az UWC Magyarországi Egyesülete nyílt napot szervez Kecskeméten a Bányai Júlia Gimnáziumban, 2017. december 12-én, 15 órától. Ezen az alkalmon az UWC egyik volt diákja - aki korábban az indiai iskolájában tanult -  tart tájékoztatót, valamint a beszélgetésbe skype-on bekapcsolódik egy jelenleg is Szingapúrban tanuló - kecskeméti kötődéssel is bíró - diáklány.

A nyílt napra várják az érdeklődő diákokat és szüleiket is.

Addig is a szervezet munkájának, értékrendjének alaposabb megismeréséhez az alábbi oldalak meglátogatását javasolják:

http://www.uwc.hu/

http://uwc.hu/blog

https://www.facebook.com/uwc.hu/

https://www.youtube.com/channel/UCBrCiCXRwImcZdB3G5goB1Q

http://hvg.hu/kultura/20170810_toth_evelin_eszter_kobanya_szingapur_yale_amerikai_alom_klimavaltozas

A pályázat megírásához már most érdemes nekilátni...