Két új csoportszobával bővül a városföldi bölcsőde

Vissza a címlapra
Két új csoportszobával bővül a városföldi bölcsőde

A Bács-Kiksun Megyei Önkormányzat által koordinált Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) támogatásának köszönhetően jövő tavasszal megduplázhatjuk a bölcsődei férőhelyeinket, és 14 helyett 28 kisgyermek felügyeletét tudjuk biztosítani az intézményben - tájékoztatott Veszelka Mihály, Városföld polgármestere.

A városföldi bölcsőde az elmúlt években a helyi családok számára egyre vonzóbbá vált, hiszen az ott dolgozó gondozónők kedvességének és szakértelmének a jó híre gyorsan terjedt a településen. A Móka Miki Családi Bölcsőde Hálózat városföldi intézményében jelenleg 14 kisgyermek napközbeni ellátásáról gondoskodnak. Az öt éve teljesen felújított épület azonban már most kicsinek bizonyult, hiszen a településen folyamatosan nő az igény a bölcsődei férőhelyek létszámának növelésére.

- A megyei önkormányzat által koordinált Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) támogatásának köszönhetően jövő tavasszal megduplázhatjuk a bölcsődei férőhelyeinket, és 14 helyett 28 kisgyermek felügyeletét tudjuk biztosítani az intézményben - tájékoztatott Veszelka Mihály, Városföld polgármestere. Hozzátette, hogy a fejlesztés során a jelenlegi családi bölcsőde épületéhez hozzáépítenek két új csoportszobát. A tervezett bővítmény alapterülete 80 négyzetméteres lesz, melyben a csoportszobákon kívül a tervek szerint előszoba, öltöztető, fürösztő-biliző, személyzeti öltöző és zuhanyzó is épül. Az új házrész kialakítása során az intézmény akadálymentesítését is megoldják.

A település vezetője azt is elmondta, hogy Városföld Önkormányzata az első perctől kezdve maximálisan segítette a napközi működését, a külső-belső gyermekbarát környezet kialakítását, fenntartását, valamint példaértékűen folyamatosan támogatja a helyi családokat, oly módon, hogy a térítési díj kétharmad részét, azaz 22.000 forintot átvállalva, hozzájárul a gyermekek szakszerű napközbeni ellátásához, az édesanyák munkavállalási kedvének növeléséhez, a családok kiadásainak csökkentéséhez.