Kecskemétre ért a „CIVIL INFO – NEA 2020” országos tájékoztatósorozat

Vissza a címlapra
Kecskemétre ért a „CIVIL INFO – NEA 2020” országos tájékoztatósorozat

„CIVIL INFO - NEA 2020" címmel rendeznek ezekben a napokban országos tájékoztató rendezvénysorozatot, mely 2019. szeptember 11-én, szerdán délelőtt ért Kecskemétre. Az Agórában rendezett programon a Miniszterelnökség Civil és Társadalmi Kapcsolatokért Felelős Helyettes Államtitkársága munkatársai tartottak előadásokat. Az eseményen részt vett Szemereyné Pataki Klaudia, Kecskemét polgármestere is. (Fotó: Faragó Miklós)

Az érdeklődőkkel zsúfolásig megtelt teremben Kecskemét polgármestere köszöntötte a megjelenteket, majd Szalay-Bobrovniczky Vince helyettes államtitkár elmondta, hogy a Nemzeti Együttműködési Alap (NEA) 2020. évi pályázataira 2019. október 1-jétől lesz lehetőség pályázni.

- A keret idén 5,9 milliárd forint volt, jövőre 7,7 milliárd lesz, tehát közel 2 milliárdos növekmény van - hangsúlyozta a helyettes államtitkár.

Annak érdekében, hogy a civil szervezetek részletes, pontos tájékoztatást kapjanak a NEA pályázatairól, a civil területet érintő aktualitásokról és statisztikai adatokról, 2019. szeptember hónapban országos tájékoztató körútra indultak. Valamennyi megyében, illetve a fővárosban is - a helyi Civil Információs Centrum szervezésében - tartottak, illetve tartanak előadásokat.

A kecskeméti fórumon a továbbiakban több előadás is elhangzott. Melyek abban segíthetnek, hogy a civil szervezetek eredményesen tudjanak pályázni a 2020. évi NEA forrásokra. A támogatások pedig hozzájárulnak majd ahhoz, hogy a civil szervezetek tovább folytathassák értékteremtő, közösségépítő tevékenységüket.