Kecskeméti TE súlyemelői megünnepelték a 2018-as év eredményeit

Vissza a címlapra
Kecskeméti TE súlyemelői megünnepelték a 2018-as év eredményeit

Kecskeméti TE súlyemelőinek a január hónap kemény felkészüléssel telik az ez évi versenyidényre. A monoton edzésmunkát ünnepélyes esemény színesítette: a hagyományoknak megfelelően ünnepi vacsorán emlékeztek a 2018-as év eseményeire.

Bálint Csaba számolt be az eredményekről a La verde Pizzériában tartott vacsorán, melyen több mint 20 versenyző jelent meg.

Kecskeméti TE csapata 2018-ban a Magyar Súlyemelő Szövetség által közzétett szakosztályi rangsorban negyedik alkalommal lett első helyezett. Az Abszolút Csapatbajnokság 2018. évi bajnokcsapata lett és negyedik alkalommal védte meg elsőségét a Kecskeméti TE melynek tagjai Árva Cintia, Jung Beáta, ifjabb Nagy Noel, Nagy Dániel, Megyeri Dávid és Kmegy Máté (fotó) és Vaspöri Gábor.

Korosztályos Országos Bajnokságokon a kecskeméti csapat versenyzői hét bajnoki címet, öt ezüst és három bronz érmet nyertek.

Nemzetközi versenyeken is jeleskedtek a kecskemétiek, kiemelkedik Árva Cintia (lenti fotó) ifjúsági olimpiai negyedik helyezése, U17 európabajnoki hatodik helyezése, Kmegy Máté U23 európabajnoki hatodik helyezése, valamint Jung Beáta sikeres bemutatkozása az olimpiai kvalifikációs világbajnoki szereplése.

Olimpiai Reménységek Versenyén Nagy Dániel is bemutatkozott a válogatott színeiben, csapatban második helyezett lett.

A Magyar Súlyemelő Szövetség által szervezett MSSZ Kupa sorozatban férfiak mezőnyében Kmegy Máté, illetve a női mezőnyben Árva Cintia harmadik helyen végzett. A női utánpótlás mezőny első helyezettje Árva Cintia lett, ami a közel harminc országos csúcsjavításnak köszönhető.

Az év eredményeit összesítve Bálint Csaba az MSSZ edzői rangsorában az első helyen végzett.

Fiatal versenyzőink - Szokolai László, Kocsis Bálint, Hajdú Dávid, Bende Kristóf - is jeleskedtek, hiszen a korosztályos bajnokságokon értékes helyezéseket szereztek, felkészülésüket Takács Erika irányította.

Bálint Csaba kiemelte, hogy a fenti eredmények mellet fontos a masters versenyzők eredményei is, hiszen példaként szolgálnak a fiatal versenyzők részére, valamint sportolásuk bizonyíték arra, hogy a súlyemelés egészséges minden életkorban. Masters versenyzőink négy európabajnoki címet nyertek (Kasza Adrienn, Takács Erika, Nagy Noel és Vaspöri Gábor), valamint a világbajnkoságon Kasza Adrienn a dobogó legfelső fokára állhatott, még Vaspöri Gábor ezüstérmes lett korcsoportjában.

Befejezésként Herczeg Antal szakosztályvezető megállapította, hogy az elmúlt év eredményei magasra tették a mércét 2019-ben, de bízik abban, hogy sikerül megvalósítani a célkitűzéseket.