Kecskeméti sértettek is vannak: Halálos betegségeket hazudtak az álorvosok

Vissza a címlapra
Kecskeméti sértettek is vannak: Halálos betegségeket hazudtak az álorvosok

A Szombathelyi Járásbíróságon megkezdődött annak a büntetőpernek a tárgyalása, amelynek kárértéke mintegy 100 millió forint és a 345 sértett között nagy számban vannak kecskemétiek is. (Fotó illusztráció: pixabay)

Az 52 vádlott trükkje az volt, hogy jellemzően idős sértetteket ingyenes egészségi állapotfelmérés ígéretével telefonon, vagy levélben kerestek meg az ország egész területén. Az állapotfelmérés ürügyén azután orvosi végzettséggel nem rendelkező, de egymást orvosnak, professzornak tituláló elkövetők „halálos betegségeket" diagnosztizáltak a sértetteknél. Majd azt állították, hogy ezeknek a betegségeknek a gyógyítására kizárólag az általuk forgalmazott, rossz minőségű termékek hivatottak.

A sértettek a megtévesztés, és a halálos betegségektől való félelmük hatására azután megvásárolták a több százezer forintos termékeket.

A szombathelyi ügyészség a bűncselekmény felismerésére vagy elhárítására idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett csalás bűntette, és más bűncselekmények miatt állította bíróság elé a vádlottakat. A nyomozati iratok meghaladják a 41 ezer oldalt.

A büntetőügy tárgyalása ezen a héten megkezdődött, februárban pedig a sértettek kihallgatásával folytatja majd a Szombathelyi Járásbíróság. A kecskeméti és érdi sértetteket részben távmeghallgatás útján hallgatják majd ki.