Kecskeméti piarista diákok zarándoklata

Vissza a címlapra
Kecskeméti piarista diákok zarándoklata

Idén tizenharmadszor zarándokoltak el a Piarista Gimnázium diákjai a Kisasszony napi búcsú alkalmából Petőfiszállás-Pálosszentkútra. A pedagógusokon túl öregdiákok, és a Szent Imre és a Piarista Általános Iskola nyolcadikosai is velük tartottak.

A mintegy 500 résztvevőből 120-an már pénteken éjfélkor elindultak, hogy a teljes 50 kilométeres távot gyalog tegyék meg. A többiek reggel Bugacig busszal utaztak, majd onnan indultak a 20 kilométeres távra.

A tavalyi zuhogó eső helyett idén verőfényes időben gyalogoltak a résztvevők, ami a rövidebb távon érkezők számára komoly kihívást jelentett.

A zarándokokat a pálos atyák vendégszeretetén túl meleg ebéd várta, majd szentmisén vettek részt. Ezen Rónaszéki Gábor, a kiskunfélegyházi Sarlós Boldogasszony templom plébánosa prédikált többek közt az irgalmasságról.

A zarándok csoportokat a Rozsnyói Ákos öregdiák által a két éve az iskola 300-as jubileumára készített zarándok keresztek vezették illetve kísérték. Az út fizikailag is komoly kihívás a fiataloknak, emellett vallásos cselekmény is. Alkalmat ad saját korlátaink, az áldozathozatal átélésére, egymásra figyelésre és egymás segítésére az úton. A cél pedig a közös ünneplés, aminek a pálos zarándokhely adott otthont.