Kecskeméti különdíjak az iskolát bemutató videó-pályázaton

Vissza a címlapra
Kecskeméti különdíjak az iskolát bemutató videó-pályázaton

A „Webszínház - iskolát bemutató videó-pályázat" idén lehetőséget adott az iskolák tanulóinak arra, hogy rövid, amatőr videóval mutassák be intézményüket. A pályázat keretein belül Kecskemétről az Arany János és a Vásárhelyi Pál Általános Iskola diákjai lettek különdíjasok, akiket Szeberényi Gyula Tamás, Kecskemét alpolgármestere köszöntött.

A webszinhaz.eu oldalt azzal a céllal hozták létre, hogy a fiatalok és a művészek előadásainak megjelenési lehetőséget, platformot biztosítsanak. Időközben azután odáig fejlődött a projekt, hogy iskolai előadásokon, művészi produkciókon kívül iskolák bemutatkozó videóit is várták az oldalra.

-Kiírtunk egy videópályázatot az iskolák bemutatására, mely maximum 5 perces lehetett. A diákok a videók elkészítésében teljesen szabadkezet kapnak, így látható, hogy a hozzáállásuk is és a produkcióik is mennyire különbözők. Vannak kimondottan profi munkák, melyeket gyakran média szakkörök tagja csinálnak, és persze vannak egyszerűbbek is, de mindegyik jópofa a maga nemében - nyilatkozta a kozepsuli.hu magazinnak Kenyeres Imre, a webszinhaz.eu oldal megálmodója.

A zsűri tagjai Kovács Robertina, a Középsuli.hu Magazin főszerkesztője, Sirkó László, a Kecskeméti Katona József Színház örökös tagja, a Magyar Érdemkereszt, a Megyei Príma Díj, és a Katona József-díj kitüntetettje, valamint dr. Kovács Lóránt, a Neumann János Egyetem GAMF Műszaki és Informatikai Kar dékánja voltak.

A kecskeméti különdíjasok:

Pádár Andor 7. osztályos, Kecskeméti Széchenyivárosi Arany János Általános Iskola

Mikó Dávid 5. osztályos, Kecskeméti Vásárhelyi Pál Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola

Galéria (5 kép)

Összes kép letöltése