Kecskeméti kórház – kis műszer, nagy segítség

Vissza a címlapra
Kecskeméti kórház – kis műszer, nagy segítség

Kecskemét - Karácsony előtt évek óta adománnyal segíti a Bács-Kiskun Megyei Kórházat a HW Stúdió Kft. A kecskeméti cég ezúttal a szemészeti osztály szemnyomásmérő készülékének beszerzéséhez nyújtott ötszázezer forint támogatást. Az ajándékot sajtótájékoztató keretében adták át szerdán délután.

A most kapott szemnyomás mérő készülék használatát dr. Ács Tamás főorvos mutatta be. A szemészeti osztály vezetője hangsúlyozta, hogy természetesen eddig is tudtak szemnyomást mérni, de körülményesebben, nehezebben, mint ahogy az új készülékkel lehet.

A réslámpa nevű műszert régóta használják, de ebben az esetben az egyébként fájdalommentes vizsgálathoz a betegek jelentős együttműködése szükséges. Ráadásul a réslámpához nem ültethetők oda a mozgásukban erősen korlátozott, illetve ágyhoz kötött betegek, vagy például a kisgyermekek sem, akik megrettennek a vizsgálattól.

Mindenképpen fontos tehát a szemészeti osztály számára a kecskeméti cég nagylelkű és önzetlen felajánlása. Ráadásul ez már nem is az első alkalom volt: a társaság korábban a kórház más osztályainak is segített.

„Hét évvel ezelőtt volt az első alkalom, amikor a kórháznak adományoztunk karácsonyra, és annyira pozitív visszajelzéseket kaptunk mindenhonnan, hogy azóta ebből hagyomány lett a cégünknél. Idén pedig külön öröm volt számunkra, hogy egy olyan eszköz megvásárlásában tudtunk segítséget nyújtani, ami a gyermekek szemvizsgálatában is előrelépés az osztály számára” – mondta Dr. Pásztor Gábor, HW Stúdió Kft. ügyvezetője.

Az ajándékot a kórház vezetésének képviseletében dr. Horváth Zsolt orvosigazgató köszönte meg, aki egyúttal egy emléklapot is átnyújtott az adományozó cég vezetőjének.

(szöveg: KTV)