Kecskeméti könyvbemutatón vett részt szerdán az igazságügyi miniszter

Vissza a címlapra
Kecskeméti könyvbemutatón vett részt szerdán az igazságügyi miniszter

Prof. Dr. Trócsányi László igazságügyi miniszter is részt vett a Református Újkollégium Dísztermében 2019. április 17-én, szerdán 16 órakor rendezett programon, melyen a Kecskeméti Református Jogakadémia története (1875-1949) című kötet bemutatóját tartották.

A kötet betekintést enged a magyarországi jogászság múltjának egy olyan szegmensébe, amely nem csak meghatározó volt a maga idejében, de kiváló jogászokkal is látta el az országot. A kötet annál is inkább hiánypótló, mert törekszik a református jogi képzés - eddig méltatlanul elfelejtett - tudományos és oktatási értékeinek bemutatására.

A szerzők a kutatás keretében feltárták a Kecskeméti Református Jogakadémia történeti forrásait, részletes elemzés készült az oktatók tudományos munkásságáról, illetve a hallgatók létszámának és összetételének alakulásáról figyelembe véve a regionális sajátosságokat. A történeti áttekintésnek köszönhetően nyomon követhetjük a szervezet működését, az intézmény keretében folyó oktatási tevékenység alakulását.

A könyv szerzői között van dr. Nánási László Bács-Kiskun megyei főügyész is.

Galéria (67 kép)

Összes kép letöltése