Kecskeméti diáksikerek a Miskolcon megrendezett XIII. Dürer versenyen

Vissza a címlapra
Kecskeméti diáksikerek a Miskolcon megrendezett XIII. Dürer versenyen

Szépen teljesítettek a kecskeméti diákok a DÜRER verseny országos döntőjén, ahol öt csapattal képviseltették magukat az országos döntőn. ( (A fotón a Kecskeméti Református Gimnázium két csapatának 5 tagja)

Városunkból a Bányai Júlia Gimnázium szerepelt a legeredményesebben. Matematikából az E kategóriában 2. helyezést érte el Mihalik Bálint, Nagy Dorottya, Török Ágoston összetételű csapat. Felkészítőik Varga József, Dobos Sándor, Juhász Péter, Pósa Lajos, Szűcs Gábor. Míg kémiából a K kategóriában 3. helyezést ért el a szintén bányais Kósa Viola, Kaptás Flóra, András Bence összetételű csapat, Reiterné Makra Zsuzsanna és Labancz István tanítványai.

A Kecskeméti Református Gimnázium két csapattal is képviseltette magát az országos döntőn, ahol izgalmas, kreatív feladatok várták őket.

Kémia (K) kategóriában a Forgó Nikolett (11.c), Ritter Csanád (11.c), Vancsura Botond (10.b) összetételű csapat rendkívül meggyőző versenyzéssel ért el 4. helyezést. A Refi másik csapata a Kémia extra (K+) kategóriában bizonyította, hogy mind a laborfeladatokban, mind pedig az elméleti kérdésekben rendkívül felkészültek. Itt ugyanis az ország jelenleg legjobb versenyzői (olimpikonok, OKTV helyezettek) vetélkedtek egymással, így méltán lehetünk büszkék a Refi csapatának 4. helyére. A csapat tagjai: Simon Vivien (ELTE Apáczai), Ficsór István Dávid (12.a), Terjéki Gergő (12.c). Felkészítő tanáraik: Sebő Péter, Vargáné Hajdú Mária, Tóth Imre

A Katona József gimnázium csapata - mint korábban már megírtuk - K+ kategóriában a VI. helyen végzett. A csapat tagjai: Garamvölgyi István 12.B, Kozák Zsombor 12.B és Tóth Nóra 10.B. Felkészítő tanáruk: Sáróné Jéga-Szabó Irén.