Kecskeméten rendezték a Kéttusa Diákolimpia országos döntőjét

Vissza a címlapra
Kecskeméten rendezték a Kéttusa Diákolimpia országos döntőjét

Kecskemét - Városunk adott otthont kedden a Kéttusa Diákolimpia országos döntőjének. A kéttusa először szerepel a diákolimpia rendszerében: a szervezők nem titkolt célja az öttusa sportág utánpótlás-nevelése volt.

Közel 600 gyerek részvételével zajlott kedden a Kéttusa Diákolimpia országos döntője Kecskeméten. A résztvevőket Bogasov István önkormányzati képviselő, a sportmunkacsoport elnöke köszöntötte délelőtt a Kecskeméti Fürdőben:

- Nagy megtiszteltetés számomra, hogy itt lehetek ezen a megnyitón, hiszen a kéttusa sportág az idei tanévben kerül először megrendezésre a diákolimpián - mondta Bogasov István. - Az is nagy öröm számomra, hogy az országos első döntőnek Kecskemét lett a házigazdája. Városunkban nagy hagyománya van a diáksportnak, ezt bizonyítják az eddig elért diákolimpiai eredmények, versenyek, országos döntők, melyeket minden évben megrendezünk. A kéttusa Magyarországon igen népszerű, azonban Kecskeméten még csak most kezd ismertté válni. Remélhetőleg ez az új sportág jól népszerűsíti majd az öttusát.

Az országos döntő szervezője a Magyar Öttusa Szövetséggel együttműködésben a Bács-Kiskun Megyei Diák- és Szabadidősport Egyesület volt, a Magyar Diáksport Szövetség megbízásából.

A futást és úszást magába foglaló sportág idén debütált a diákolimpia rendszerében. A megyei versenyekre összesen 3000 diák nevezett. A megyei és fővárosi döntőkön mindkét nemben és 6-tól 18 éves korig mind a hat korcsoportban az egyéni első és második, valamint a csapatversenyben győztes versenyzők biztosították helyüket a kecskeméti döntőben. A verseny két számának a Kecskeméti Fürdő, valamint a Benkó Zoltán Szabadidő Központ adott helyet.

(KTV / keol.hu)