Kecskeméten kampányolt az Otthon Segítünk Alapítvány

Vissza a címlapra
Kecskeméten kampányolt az Otthon Segítünk Alapítvány

Országos népszerűsítő körútjának kecskeméti állomására ért 2017. november 14-én az Otthon Segítünk Alapítvány. Munkájukról a Katona József Könyvtárban számoltak be az érdeklődőknek. A rendezvényen a városvezetés nevében Engert Jakabné önkormányzati képviselő volt jelen.

Az előadások során elhangzott, hogy az Otthon Segítünk Alapítvány voltaképpen segítő szolgálatok hálózata, amelyek a család harmonikus működéséért, megerősödéséért és a szülői szerep megbecsüléséért helyi szinten támogatják a családokat. Megelőző jelleggel, önkéntes munka hozzáadásával, családlátogatással és személyes törődéssel. Ezen kívül pedig az önkénteseket gazdagítják sokoldalú folyamatos képzéssel, a segítőmunka elismerésével és a közösséghez tartozás élményével.

Olyan családoknak kínálják fel a segítségüket, ahol legalább egy iskolás kor alatti gyermeket nevelnek. Új emberi kapcsolatot ajánlanak fel azoknak a családoknak, akik bizalommal fordulnak hozzájuk és a segítségüket kérik.

Saját otthonaikban látogatják a családokat, szülői tapasztalataikra támaszkodnak, és gyakorlati segítséget nyújtanak. Igyekeznek megerősíteni a családot, ezért nem helyettük végzik el a feladatokat, hanem velük együtt.

Az Otthon Segítünk Szolgálat önkéntesei maguk is szülők. Munkájuknak nem feltétele semmiféle képzettség, de fontos, hogy, nyitottak legyenek mások gondjaira és örömeire. Tudjanak titkot tartani, derűsen, megértéssel közeledjenek a családokhoz, és felelősséget vállaljanak a szolgálatban vállalt feladatukért.

Otthon Segítünk Alapítvány

Székhely:1074 Budapest, Szövetség utca 43. I/10.

Iroda: 1074 Budapest, Szövetség utca 43. I/10.

Tel: +36 1 365 1436 / +36 20 299 06 72

Fax: + 36 1 365 14 37

E-mail: otthonsegitunk@webdream.hu

Galéria (9 kép)

Összes kép letöltése