Kecskemét-Szolnok-Kecskemét kerékpáros túra az egyetemmé válás tiszteletére

Vissza a címlapra
Kecskemét-Szolnok-Kecskemét kerékpáros túra az egyetemmé válás tiszteletére

Tucatnyi elszánt kerékpáros arra vállalkozott, hogy Kecskemétről Szolnokra, onnét pedig vissza kerekeznek április 15-én, pénteken. Az akcióval a Kecskeméti Főiskola és a Szolnoki Főiskola egyesülése, valamint az egyetemmé válásuk előtt tisztelegtek.

12 kerékpáros vállalkozott a mintegy 140 kilométeres útra, amellyel jelképesen összekötötték a hamarosan egyesülő szolnoki és kecskeméti főiskolákat. A hallgatókból, munkatársakból, öregdiákokból, duális partnercégek képviselőiből, és a kihíváshoz csatlakozó kecskeméti kerékpárosokból álló csapatot Kecskeméten Hegmanné Nemes Sára, a Kecskeméti Főiskola kancellárja indította útnak, Szolnokon pedig Varga Csaba, a Szolnoki Főiskola kancellárja fogadta. 

2016. július 1-jén a Kecskeméti Főiskola és a Szolnoki Főiskola egyesülésével egy új egyetem kezdi meg munkáját.  Erre szerette volna felhívni a figyelmet a Kecskeméti Főiskola sportirodája, amikor meghirdette a Kecskemét-Szolnok-Kecskemét kerékpáros teljesítménytúrát. A GAMF Kar elől induló kerékpárosoknak a főiskola nevében Hegmanné Nemes Sára, kancellár kívánt jó utat, és tréfálkozva megjegyezte, a szóba jöhető közlekedési eszközök közül már csak a repülőgép hiányzik, amivel az integrációs tárgyalások során még nem tették meg a két város közötti távolságot, de még arra is sor kerülhet. A túra a Kecskemét-Szentkirály-Tószeg-Szolnok-Tószeg-Szentkirály-Kecskemét útvonalon haladt a gyakorlott kerékpárosoknak köszönhetően igen jó iramban.

A mintegy 140 km-es távon csak Szolnokon volt pihenő, ahol a kerékpárosokat a Szolnoki Főiskola kancellárja, Varga Csaba fogadta. A kancellár ígéretet tett arra, hogy még az integráció július 1-jei időpontja előtt hasonló módon visszahozzák az erre az alkalomra készült zászlót Kecskemétre.