Kecskemét alpolgármestere köszöntötte a X. Országos Kéménykonferencia résztvevőit

Vissza a címlapra

Megkezdődött a kétnapos „kéménykonferencia" a Három Gúnár Rendezvényházban csütörtökön reggel. A X. Országos Kéménykonferencia szakmai támogatója a Bács-Kiskun Megyei Kereskedelmi és Iparkamara. A résztvevőket pedig a városvezetés nevében Szeberényi Gyula Tamás, Kecskemét alpolgármestere köszöntötte.

A konferencia nyitányaként alkalmi kiállítás nyílt a Kéményseprő Múzeum és az Épületgépészeti Múzeum anyagaiból, bemutatva a kéményseprő szakmát. A kiállítást 9.00 órakor Nagy Gyula, a Magyar Mérnöki Kamara elnöke nyitotta meg. A megnyitót követően pedig átadták a Meszléry-díjakat. Ezt az elismerést kétévente két szakember kaphatja meg: azok, akik kiemelkedő munkát végeznek az égéstermék elvezetés, a tüzelőberendezések tervezése, kivitelezése, a szolgáltatás, illetve az oktatás terén. Az egyik díjat dr. Bérczi László tűzoltó dandártábornok, a BM OKF országos tűzoltósági főfelügyelője kapta.

Szeberényi Gyula Tamás a megnyitón hangsúlyozta: megtiszteltetés a város számára, hogy a rangos szakmai konferencia szervezői már tizedik alkalommal választották helyszínként Kecskemétet. „Köszönöm, hogy ezzel is öregbítik Kecskemét jó hírét" - mondta az alpolgármester.

A konferenciát sajtótájékoztató előzte meg, amelyen dr. Chappon Miklós, a Kéményjobbítók Országos Szövetsége (KÉOSZ) alapító elnöke, Netoleczky Károly, a Kéményjobbítók Országos Szövetsége (KÉOSZ) elnöke, dr. Barna Lajos címzetes egyetemi tanár, a Kéményjobbítók Országos Szövetsége (KÉOSZ) elnökségi tagja, és Barta Lajos, a Bács-Kiskun Megyei Mérnöki Kamara elnöke tájékoztatták az újságírókat.

Mint elhangzott, a kétnapos konferencia témakörei átfogják az égéstermék-elvezetés aktuális kérdéseit, a jogszabályalkotók képviselőinek tájékoztatásától kezdve az európai előírásoknak megfelelő tüzelőszerkezetek elhelyezésén és égéstermék-elvezetésén át olyan biztonsági kérdésekig, mint a tűz elleni védelem, a CO-mérgezésekkel kapcsolatos tapasztalatok, a kéménytüzek kiváltó okai. A résztvevők tájékoztatást kapnak a szilárd- és gáztüzelésű berendezések fejlesztésével kapcsolatos új energiahatékonysági és környezetvédelmi előírásokról, valamint a készülékek üzembe-helyezési és szervizelési kérdéseiről, a korszerű égéstermék-elvezető berendezések kialakításáról és vizsgálatáról.