Kecskemét a XIX. Távhőszolgáltatási Szakmai Napok házigazdája

Vissza a címlapra
Kecskemét a XIX. Távhőszolgáltatási Szakmai Napok házigazdája

Magyar Távhőszolgáltatók Szakmai Szövetsége (MaTáSzSz) 2019. november 7-én és 8-án Kecskeméten rendezi meg a XIX. Távhőszolgáltatási Szakmai Napokat.

Az eseménysorozatot a „Korszerű távhős megoldások" címmel megrendezett konferencia nyitja meg november 7-én 10 órakor az Aranyhomok Business Wellness Hotelben. A konferencia központi témája a klímavédelemben és az élhető városi környezet megteremtésében egyre fontosabb szerepet játszó távhőszolgáltatás aktuális kérdései.

A rendezvényen előadást tart - többek között - dr. Grabner Péter, a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal energetikáért felelős elnökhelyettese, dr. Kaderják Péter, az Innovációs és Technológiai Minisztérium energiaügyekért és klímapolitikáért felelős államtitkára, valamint Szabó László, a Regionális Energiagazdasági Kutatóközpont vezetője. A rendezvényt Orbán Tibor, a MaTáSzSz elnöke és dr. Szeberényi Gyula Tamás, Kecskemét Megyei Jogú Város alpolgármestere nyitja meg.

A konferenciával egyidőben - a KECSKEMÉTI TERMOSTAR Hőszolgáltató Kft.-vel együttműködésben - immár harmadik alkalommal kerül megrendezésre a TávHősök Viadala, azaz a távfűtésszerelő verseny. A délelőtti elméleti feladatokat követően, 13 órától a hazai távhőszolgáltatókat képviselő 9 csapat a TERMOSTAR Kft. Akadémia krt.-i telephelyén méri össze tudását és felkészültségét a gyakorlatban.

A versenyzőknek komplex mintafeladatot kell teljesíteni, amelynek megoldásához a szakma minden csínjának-bínjának ismeretére szükség van.

A TávHősök Viadala azért jött létre, hogy bemutassa azoknak a szakembereknek a tevékenységét, akik nap mint nap azért dolgoznak, hogy a fogyasztók a lehető legmagasabb színvonalú szolgáltatást vehessék igénybe. Az esemény célja a hagyományos szakmai értékek megőrzése, a legjobb gyakorlatok elterjesztése, illetve annak bemutatása, hogy a távhőszolgáltatás folyamatosan fejlődő terület, amely ma, amikor a klímavédelem egyre sürgetőbb feladatok elé állít mindannyiunkat, nagy perspektívával rendelkezik.

A verseny eredményének kihirdetésére november 7-én este a Hírös Agóra Kulturális és Konferenciaközpontban megrendezett Gálán kerül sor.