Kályhatisztító kefével, és asztallábbal ütlegelte a vendégeket a Duna-parti büfében

Vissza a címlapra
Kályhatisztító kefével, és asztallábbal ütlegelte a vendégeket a Duna-parti büfében

A Kalocsai Járási Ügyészség felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntette és más bűncselekmény miatt vádat emelt egy 73 éves uszódi férfival szemben, aki idén februárban szóváltást követően előbb egy fém kályhatisztító kefével, majd egy asztallábbal bántalmazta a meszesi Duna part egyik büféjének vendégét.

A férfi 2019. február 7-én délután a meszesi Duna parton lévő büfében szóváltásba keveredett egy újteleki férfivel, mely odáig fajult, hogy 66 éves áldozatát előbb sípcsonton rúgta, majd a büfé kandallójánál lévő 50 cm hosszúságú, fém kályhatisztító kefével többször fejen ütötte. Ezután a két férfi a büfé tulajdonosának felhívására távozott, de a szóváltást továbbra sem hagyták abba. A vádlott ekkor a büfé előtt parkoló autójából elővett egy 60 cm hosszúságú fa asztallábat és azzal a sértettet a karján és a vállán megütötte.

A bántalmazás következtében a sértett mindkét szemöldöke felrepedt, jobb lábszára felületesen horzsolódott, amely sérülések nyolc napon belül gyógyultak. Könnyű testi sértés vétsége miatt a sértett kérte az őt bántalmazó férfi megbüntetését és ennek érdekében magánindítványt terjesztett elő.

A bűncselekmény elkövetését beismerő, büntetlen előéletű férfit az ügyészség felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntettével és könnyű testi sértés vétségével vádolja, ezért vele szemben büntetővégzés hozatalára irányuló eljárásban - tárgyalás mellőzésével - pénzbüntetés kiszabását indítványozza. A szabadlábon lévő férfi bűnösségéről a Kalocsai Járásbíróság fog dönteni.