Juszkó Anita: A vendégektől tanultam eddig a legtöbbet

Vissza a címlapra
Juszkó Anita: A vendégektől tanultam eddig a legtöbbet

Nem kell külföldre mennünk ahhoz, hogy a szakmánkban fejlődjünk - állítja az Üzletemnek adott interjúban a kecskeméti Juszkó Anita. A Four Points by Sheraton Kecskemét Hotel és Konferenciaközpont üzemeltetési igazgatója szeret a jövő generációjával foglalkozni.

Juszkó Anita megjárta szakmája ranglétráját a bárpultostól a szállodaigazgatóig. Dolgozott már családi vállalkozásban, jelenleg pedig egy nagy vállalatcsoport egyik vezető beosztású munkatársa. Állítja, hogy eddig a vendégektől tanulta a legtöbbet. Én meg azt állítom, hogy tőle is sok mindent érdemes ellesni. Erre ad lehetőséget az Üzletem 12 kérdés - 12 válasz sorozatának 62. interjúja.

- Mit tart karrierje eddigi csúcsának?

- A tavalyi év szakmai szempontból kiemelkedő volt számomra, amikor a Four Points by Sheraton Kecskemét Hotel és Konferenciaközpont üzemeltetési igazgatója lettem, ekkor kaptam bizalmat az MSZÉSZ Dél-alföldi régióvezetői pozíciójára, és még ebben az évben volt alkalmam tanítani is.

- Milyen távra tervez?

- Érdekes kérdés ez számomra, hiszen mindig alkalmazotti jogviszonyban dolgoztam, és tulajdonképpen a szakmai váltásokat - két kivétellel - mindig az élet, az adott cég szervezeti átalakulása kezdeményezte. Jelenlegi munkahelyemben hosszú távon gondolkodom, mert biztos hátteret jelent, olyan cégnek dolgozom, amelyik áldoz a fejlődésre, a képzésre, kellően innovatív és inspiráló a környezet. Szóval hosszú távra tervezek, bár az élet közbeszólhat...

- Mi szerepel a szakmai bakancslistáján?

- Lassan 20 éve gyűjtöm a tapasztalatokat a szállodai szakma és vendéglátás területén. Kipróbáltam magam a szállodai részleg szinte minden területén, mire kialakult bennem az abszolút elkötelezettség a hotelszakma iránt. Azt is tudom magamról, hogy „Sales person" vagyok, és ez bizony az operatív vezetési stílusomon is érződik. Az utóbbi időben azonban azt érzem magamon, hogy a kollégák fejlesztése, egyfajta coaching irányába mentek el a napjaim, és ezt nagyon élvezem. Bárpultostól a szállodaigazgatóig megjártam a ranglétrát, dolgoztam családi vállalkozásnak és jelenleg egy nagy vállalatcsoportnak, a külföldi munkavállalás nem vonz. Szakmai és vezetői tapasztalataimat szívesen átadnám, így kipróbálnám magam a tanácsadás, szállodai tréningezés területén.

A teljes interjút IDE kattintva tekinthetik meg!