Július 15-től kezdődik az ítélkezési szünet a Bács-Kiskun megyei bíróságokon

Vissza a címlapra
Július 15-től kezdődik az ítélkezési szünet a Bács-Kiskun megyei bíróságokon

2019. július 15-én, a Bíróságok Napjával kezdődik a bíróságokon a törvénykezési szünet, amely 2019. augusztus 20-ig tart majd. A törvénykezési szünet tartama alatt a bíróságok - fő szabály szerint - nem tartanak tárgyalásokat - hívja fel a figyelmet az Országos Bírósági Hivatal (OBH).

A polgári eljárásokban - bizonyos kivételektől eltekintve - nem számít bele a határidőkbe a törvénykezési szünet időszaka. A határidők számításának általános szabályai irányadók azonban az ítélkezési szünet alatt is a soron kívüli eljárás, előzetes bizonyítás esetén, egyes végrehajtási perekben és nemperes eljárásokban.

Büntető ügyekben a határidők számítását a törvénykezési szünet nem érinti. A büntető bírák ez idő alatt is eljárnak az előállításos ügyekben és döntenek a kényszerintézkedések tárgyában.

Az egyes bíróságokon a kezelőirodák nyitva tartanak, az ügyfelek benyújthatják a beadványaikat és betekinthetnek az iratokba. (OBH)


Hétfőn, azaz 2019. július 15-én a Bíróságok Napja alkalmából munkaszüneti nap lesz a bíróságokon.

Ezen a napon a Kecskeméti Törvényszéken és az illetékességi területén működő járásbíróságokon, valamint a Kecskeméti Közigazgatási és Munkaügyi Bíróságon a személyes és telefonos ügyfélfogadás szünetel. Beadványaikat a gyűjtőládákban tudják elhelyezni.