Jubileumi Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Fórum a Hírös Héten

Vissza a címlapra
Jubileumi Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Fórum a Hírös Héten

A Hírös Hét Fesztivál keretén belül 2019. augusztus 23-án pénteken 10:00 órától immáron 20. alkalommal rendezik meg a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Fórumot, melyet az Agrárminisztérium Vidékfejlesztésért Felelős Államtitkárság támogatásával és fővédnökségével közösen szervez az Aranyhomok Kistérségfejlesztési Egyesület. A Hírös Város Turisztikai Központban (Kecskemét, Rákóczi út 15.) tervezett programra a szervezők várják a mezőgazdaságban és vidékfejlesztésben érdekelt szereplőket.

Idén is neves előadók kiváló szakmai előadása által nyerhetnek betekintést az érdeklődők többek között a vidékfejlesztési program aktualitásaiba és a magyar mezőgazdasági termékek piacra jutásának lehetőségeibe.

Hagyományokhoz híven Kis Miklós Zsolt vidékfejlesztésért felelős államtitkár a rendezvény fővédnöke, aki a Vidékfejlesztési Program aktualitásairól ad majd átfogó tájékoztatást. Madari Örs a Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal Agrár és Vidékfejlesztést Támogató Főosztály főosztályvezetője az agrár- és vidékfejlesztési támogatások Bács-Kiskun megyei helyzetképéről számol be.

Szó lesz még a magyar mezőgazdasági termékek piacra jutásának segítéséről, az Agrármarketing Centrum tevékenységének bemutatásáról Giczi Gergely ügyvezető helyettes előadásában. Morva Tamástól az Agrárközösség Kft. növényorvosától és növényvédelmi üzletág vezetőjétől „Drónok alkalmazása a mezőgazdaságban" címmel hallhatnak előadást. Ezt követően Somosné Dr. Nagy Adrienn a Pilze Nagy Kft. ügyvezetője a biomassza alapú gazdaságról fog beszélni, Szabó György Jakabszállás község polgármestere pedig Jakabszállás fejlesztéseit foglalja össze az Európai Unió pályázatainak tükrében. Végül S. Nagy Beáta tulajdonos mutatja be a Kecskemét-Kisfáiban működő NPK Charolais Farm, Betti Delikát és Terézia Kertje családi vállalkozást és jó gyakorlatot.

A gasztrofalatokat követően a szervezők 14 órától várják a vendégeket a XXII. Térségi Kertészeti és Élelmiszeripari Kiállítás megtekintésére a Kossuth-szoborhoz.

A rendezvényen történő részvétel ingyenes.

IDE kattintva megtekinthetik a teljes programkínálatot!