Jövő héten rendezik a Kecskeméti Barackpálinka és Borfesztivált

Vissza a címlapra
Jövő héten rendezik a Kecskeméti Barackpálinka és Borfesztivált

Hetven kiállítóval és csaknem nyolcvan programmal készülnek a szervezők a jövő héten a harmadik Kecskeméti Barackpálinka és Borfesztivál hat napjára a város történelmi főterén.

A Kecskeméti Barackpálinka és Borfesztivál a város egyik kiemelt rendezvénye így a városvezetés külön is figyelmet szentelt arra, hogy ezúttal milyen kiállítók, milyen programok, milyen egyéb kísérő rendezvények legyenek. A június 18. és 24. között zajló rendezvénysorozat megszervezésének vezérmotívuma pedig az volt, hogy minél több kecskeméti vagy a városhoz köthető művészt hívjanak meg, fellépési lehetőséget biztosítva számukra.

- Az idei fesztivál ugyanis a 650 éves Kecskemétet fogja köszönteni - mondta az eseményt ismertető sajtótájékoztatón dr. Homoki Tamás, Kecskemét alpolgármestere. - A Kecskeméti Barackpálinka és Borfesztivál legnagyobb eseménye pedig a Csík Zenekar 30. éves jubileumi koncertje lesz 2018. június 23-án, a Múzeumok Éjszakájának estéjén, Kecskemét főterén. Melyen nem egy „hagyományos" Csík koncertnek leszünk majd tanúi, mert ki fog egészülni olyan jeles előadóművész közreműködőkkel, mint Kiss Tibor a Quimby zenekar frontembere, Fitos Dezső Társulatának profi táncosai és a Kecskeméti Szimfonikus Zenekar kamarazenekara.

A harmadik alkalommal megrendezett Kecskeméti Barackpálinka és Borfesztivál némileg eltér a korábbi kettőtől, hiszen - mint dr. Homoki Tamás már utalt rá - a rendezvény az idén 650 éve mezővárosi rangra emelt Kecskemét előtt tiszteleg.

Mint a sajtótájékoztatón elhangzott, a fesztivál keretében egy-egy estén a nagyszínpadra lép Szabó Balázs Bandája, a Bohém Ragtime Jazz Band és Kocsis Tibor is. A magyar nóta kedvelőinek a szervezők Fejős Jenő, a város ezüstkoszorús nótaénekesének fellépésével készülnek. Ezen kívül az érdeklődők a Kecskemét Táncegyüttes és a Kecskeméti Szimfonikus Zenekar előadását is élvezhetik egy-egy este. A fesztivál kisszínpadán a feltörekvő kecskeméti együttesek, zenekarok kapnak helyet.

A Kecskeméti Barackpálinka és Borfesztivál keretében hirdetik majd ki a Kecskemét Város Bora és Bács-Kiskun Megye Bora címeket, de szerveznek a fesztiválhoz kapcsolódó szakmai konferenciát, valamint borrendi találkozót és felvonulást is.

A szervezők a hat nap alatt a gyermekes családoknak játéksarokkal, meseszínpaddal, báb- és utcaszínházi előadásokkal, hangszer- és táncbemutatóval, valamint bűvészműsorral készülnek. A gasztronómia iránt érdeklődők pedig a több mint hetven kiállítót felvonultató pálinka és borutca, kézműves sörkert és a gasztro tér kínálatából válogathatnak.

(keol.hu / MTI)