Jótékonysági koncertet ad a Bohém Ragtime Jazz Band Kecskeméten

Vissza a címlapra
Jótékonysági koncertet ad a Bohém Ragtime Jazz Band Kecskeméten

A kecskeméti Bohém Ragtime Jazz Band 2006 óta rendez karácsony előtt jótékonysági koncertet, melynek bevételéből figyelemre érdemes és rászoruló szociális, vagy kulturális alapítványokat, egyesületeket, szervezeteket támogat.

Idén december 1-jén 18.00 órakor tartják Kecskeméten a Hírös Agóra színháztermében az előadást. Ezúttal nem egy szociális-egészségügyi, hanem egy kulturális jó ügy mellé állnak, ugyanis a Ceglédi Dobmúzeum javára gyűjtenek. A hihetetlen gazdag gyűjtemény puszta létezése is csoda, működtetése, fejlesztése pedig napi harcot jelent az ügy mögött álló „szent őrült", a kiváló Kármán Sándor számára. A fantasztikus anyag (ami teljességében a kecskeméti Leskowsky Hangszergyűjteménynél mintegy háromszor nagyobb területen férne csak el, de a múzeum területi korlátai miatt csak egy része tekinthető meg) a könnyűzene, a jazz és a klasszikus zene ütőhangszereinek fejlődését mutatja be 1900-tól napjainkig, rengeteg ikonikus zenész személyes tárgyaival, s természetesen vannak olyan hangszerek, amiket ki is lehet próbálni. Ebben a munkában szeretnének most a múzeumnak ezzel a koncerttel segíteni, melynek teljes nettó jegybevételét a múzeum javára ajánlják fel.

A koncert a jótékonyságon kívül is tartogat csemegét, ugyanis itt lesz a zenekarvezető dr. Ittzés Tamás Bohémekre írt és hangszerelt Jazzvarázslat című hét tételből álló szerzeményének ősbemutatója, valamint kiváló dobosok - úgymint Falusi János, H. Szabó József és Kármán Sándor - mellett szerepet kap a színpadon a zenekarvezető ötéves kisfia, a dobospalánta Marci is.