Jól tetted, hogy eljöttél! - Csendes nap a Kecskeméti Református Általános Iskolában

Vissza a címlapra
Jól tetted, hogy eljöttél! - Csendes nap a Kecskeméti Református Általános Iskolában

Csendes napra gyűlnek össze immár hagyományosan minden tanév elején a Kecskeméti Református Általános Iskola első évfolyamára járó gyermekek és szüleik, az őket tanító pedagógusok, valamint a hittanoktatók.

Szeptember 19-én, szombaton 94 család jött el az iskola hívó szavára, s töltött együtt két-két osztály egy délelőttöt illetve délutánt. Mind a négy osztályt dr. Szabó Ildikó igazgató köszöntötte. Majd énektanítással Magyar Péterné hittanoktató szolgált, ezt követően pedig a gyermekek és a szülők számára közös áhítaton Komádi Róbert lelkész hirdetett igét.

Amíg az elsősök a tanítóikkal udvari ügyességi és közösségépítő játékokat játszottak, addig a szülők Uzsalyné dr. Pécsi Rita "Család-Iskola-Egyház"  című előadását hallgatták meg. Az előadó kiváló pedagógiai szakember, számos keresztyén nevelésről szóló könyv szerzője. Dolgozott óvoda- és iskolaigazgatóként, s nem utolsó sorban négy gyermek édesanyja. Élete és eddigi munkássága élő és hiteles példa arra, hogy a fent nevezett három intézmény hogyan tudja egymást támogatni, erősíteni a nevelésben.

A program következő részében a családok elkészítették címereiket. Melynek segítségével bemutatkoznak az osztályközösség többi családjának, s vendégül látták egymást  otthonról hozott süteményekkel, finom falatokkal.

"Jól tetted, hogy eljöttél"- hangzott el az igehirdetésben megerősítéseként annak, hogy nemcsak erre a programra volt érdemes eljönni, "mi-élményben" gazdagodni. Valamint jó döntés volt a családok számára a Kecskeméti Református Általános Iskolát választani a gyermekük számára.