Jakó Lajos süteményverseny 2017

Vissza a címlapra
Jakó Lajos süteményverseny 2017

A Bács-Kiskun Megyei TIT ismét megrendezi a Tudomány és Művészetek Házában, június 24-én, szombaton 17 órai kezdettel a Jakó Lajos süteményversenyt.

Várjuk azok jelentkezését, akik szívesen sütnek, és kedvet éreznek ahhoz, hogy megmérettessék magukat a Múzeumok Éjszakája rendezvénysorozat keretében megrendezett sütemény versenyen!

A verseny témája: reform sütemények, saját kreációk, vagy a hagyományostól valamiben eltérő, egyedi elkészítésű sütemények. A finom ízek, a minőség és egészséges alapanyagok állnak a megmérettetés középpontjában. Jöhetnek a sós sütemények is. Ilyenkor a hagyományos és az új reform alapanyagok keveredésével keletkezik egy varázslatosan új, izgalmas minőség. Ha van ilyen, hozza el a versenyre!

A zsűri elnöke Jakó Beáta cukrászmester, tagjai Lévai Jánosné önkormányzati képviselő, Nagyné Pápai Erika és Györfi Róbert.

A nevezéseket 2017. június 22-ig várják a BácsKiskun Megyei TIT címén (6000 Kecskemét, Rákóczi út 2.), vagy elektronikus levélben a  titbkkm@gmail.com e-mail címre, a nevezési lap kitöltésével. A nevezési lap ITT!

A süteményeket a MÚZEUMOK ÉJSZAKÁJÁN (június 24-én) 16.30-17.00 óra között várják a Tudomány és Művészetek Háza I. emeleti Tanácstermébe.

A verseny során többféle szempont alapján a zsűri kiválasztja a legmegfelelőbbnek tartott „Kecskemét sütije" süteményt. A nyertes vándorserleget is kap, valamint a megadott recept alapján elkészített süteménye egy hónapon keresztül kapható lesz a Jakó Cukrászdákban!

A verseny résztvevői betekintést nyerhetnek egy előre egyeztetett időpontban a Jakó Cukrászda cukrászüzemébe.

A verseny végén, szombaton 17 óra után a résztevők, és az időközben odaérkező látogatók - a készítők engedélye alapján - elfogyaszthatják majd a süteményeket..