IV. Ősök Napja hagyományőrző fesztivál Bugacon

Vissza a címlapra
IV. Ősök Napja hagyományőrző fesztivál Bugacon

A IV. Ősök Napja hagyományőrző fesztivál lovas felvonulása Bugacon 2017. augusztus 12-én. A Magyar Turán Szövetség rendezvénye a magyar ősöknek és a magyar történelem nagy alakjainak állít emléket. MTI Fotó: Ujvári Sándor. (Felső kép)

A IV. Ősök Napja hagyományőrző fesztivál résztvevői Bugacon 2017. augusztus 12-én. A Magyar Turán Szövetség rendezvénye a magyar ősöknek és a magyar történelem nagy alakjainak állít emléket. MTI Fotó: Ujvári Sándor. (Alsó kép)

Ezen a hétvégén rendezik meg Bugacon az Ősök Napja hagyományőrző fesztivált, amellyel a magyar ősöknek és a magyar történelem nagy alakjainak állítanak emléket a szervezők. 

A tradicionális seregszemlén harci bemutatók, lovas versenyek és vetélkedők, íjász programok, a magyar-hun-avar örökséget bemutató kiállítások, népzenei és magyar táltos-zenei programok vannak. Az eseményt a Magyar Turán Alapítvány által létrehozott Magyar Turán Szövetség rendezi.

A rendezvény területén egy hatalmas jurta-tábor épült, de vannak kézműves bemutatók és a Kárpát-medence legnagyobb kézműves vásárát szervezték meg a helyszínen, amelynek kiemelt vendége idén Kárpátalja.

A helyszínen felépült Atilla sátra, ahol régészeti és antropológiai kiállítás mutatja be a hunok, avarok, magyarok életét a Kárpát-medencében, az Ősök sátra helyszínen pedig a honfoglalók ősök hagyatékát bemutató tárlatot rendezték be.