Ismét kiemelkedő, országos sikerek a Zrínyiben

Vissza a címlapra
Ismét kiemelkedő, országos sikerek a Zrínyiben

Melján Dávid Gergő, a Kecskeméti Belvárosi Zrínyi Ilona Általános Iskola hetedikes tanulója az elmúlt évek sikerei után idén is több, kiemelkedő eredményt tudhat maga mögött, amelyeket folyamatos felkészülés előzött meg - közölte az iskola hírportálunkkal.

Dávid az elmúlt év decemberében a MATEGYE alapítvány által meghirdetett Megyei Matematikaversenyen magasan a legjobb eredménnyel nyert, és ezzel immár másodszor kiérdemelte a Nemzetközi Magyar Matematikaversenyen való részvételt. Kitartó munkájának köszönhetően több verseny országos döntőjére is bejutott, így többek között a Bátaszéki és a Zrínyi Ilona Matematikaversenyre is.

Dávid idei matematika területen elért eredményei közül a legbüszkébb a Varga Tamás Matematikaverseny országos döntőjének 3. helyére.

Legutóbb Nyíregyházán a XX. Jedlik Ányos Országos Fizikaverseny döntőjén 2018. április 06-08. között Dávid abszolút elsőként vehette át az aranyérmet.

Életének fontos része a sakk és a kosárlabda sport. Ezeken a területeken is eredményes, mindkettő segíti a kikapcsolódást, sőt fontos szerepük van a felkészülésben, kitartásra nevelnek. Tanárai, szülei büszkék a teljesítményére.

Dávidnak a tanév hátralevő részében nem sok ideje lesz a pihenésre, további kihívások előtt áll, amelyek bizony sok felkészülést igényelnek.