Iskolakezdésre nem lesz kész a Kálvin téri parkoló

Vissza a címlapra
Iskolakezdésre nem lesz kész a Kálvin téri parkoló

Kecskemét - Ezekben a napokban is gőzerővel folyik a parkolók építése a Kálvin téren. Nagy szükség van itt a kivitelező igyekezetére, hiszen a jövő héten kezdődik a tanév, és Református újkollégium környékén jelentősen megnövekedik majd a forgalom.

Több fejlesztés már elkészült a „Szabadság tér és környezetének funkcióbővítő városrehabilitációja" elnevezésű projekt keretében. A református egyház és a KIK-FOR Kft. közös, konzorciumi beruházásai befejeződtek, és a főtéri illemhely rekonstrukciója is megtörtént. Ugyancsak megújult a közterület a Kéttemplom közben. Az egyéb munkálatok zajlanak, és szeptember második felében befejeződnek, beleértve a talán legtöbbeket érintő, Kálvin téri átalakításokat is - tudósított a Kecskeméti Televízió.

Az már látható, hogy a tér teljes átalakítása nem lesz kész szeptember elsejéig, a Református iskola megközelíthetősége azonban - a kivitelezői ígéret szerint - zavartalan lesz. Az iskolát körülvevő járda ugyanis gyakorlatilag már elkészült.

- A református iskolába járók tapasztalhatták, hogy a munkálatok megkezdésével egészen addig vártunk, amíg az iskola be nem fejeződik, és szerettük volna, ha iskolakezdésre el is készül - nyilatkozta a Kecskeméti Televíziónak dr. Szeberényi Gyula Tamás alpolgármester. - Sajnos nem teljesen fog ez megtörténni. Azt ígérhetem, hogy a Búzási Mihály utcáig a tér el fog készülni. Autóval a Búzási Mihály utca felől, tehát a posta mögötti úton megközelíthető lesz a Kálvin tér, kifelé pedig majd egy sávon lehet menni. A tér teljes felújítása azonban csak szeptember második felére fog elkészülni.

A Kálvin téri beruházás mindenképpen szükséges volt, a belvárosnak ezen a részén ugyanis kiemelt igény tapasztalható a megfelelő minőségű és számú parkolóhely iránt. A keramit burkolattal ellátott várakozóhelyek műszaki színvonala azonban az utóbbi években alaposan leromlott, így a felújításuk halaszthatatlanná vált. A munkálatok elvégzése nagy könnyebbséget jelent majd az autósok számára. Egy új, a korábbinál ésszerűbb parkolási és közlekedési rend valósul meg itt. A tér végén az eddig megszokott megfordulási lehetőség nélkül. A téren a kétoldali parkolóhelyek megközelítését a középen elhelyezkedő útfelület biztosítja majd.

(KTV)