Intézeti Napok az Arany János iskolában

Vissza a címlapra
Intézeti Napok az Arany János iskolában

Arany János születésnapja 1817. március 2. A Kecskeméti Széchenyivárosi Arany János Általános Iskola az idei tanévben is rádiós műsorral emlékezett meg névadójáról, illetve a tanulók pedagógusaikkal együtt megkoszorúzták a költő tiszteletére elhelyezett emléktáblát a földszinti aulában.

A hagyományokhoz híven a születésnaphoz kapcsolódóan szervezték meg az iskolában ebben a tanévben is az Intézeti Napok rendezvénysorozatát. Mint mindig, most is a szülők - nevelők bálja volt az első program a sorban. A fergeteges dínomdánom február 23-án került megrendezésre, és ismételten sikeres volt a mulatság, hiszen a résztvevők száma meghaladta a 250 főt.

A bálat további programok követték: műfordító verseny angol és német nyelven, sportdélutánok, szavaló- és helyesíró verseny.

Talán a diáknap volt a tanulók számára a legemlékezetesebb, hiszen ezen a napon tanítás helyett mozilátogatást és játékos vetélkedőt szerveztek a pedagógusok.

Az Intézeti Napok a tehetségnappal zárult március 1-jén. Az iskola legtehetségesebb tanulói mutatták be a tudásukat, a produkciók változatos skálán mozogtak. Dalok a felsős énekkar előadásában, táncprodukció, zongorajáték, moderntánc, „Cicaiskola" című jelenet, keringő, szavalat, ritmikus táncelőadás, „Boszorkánytánc" dramatikus játék, aerobik, hegedű- és fuvolajáték, végezetül dalok az alsós énekkar előadásában.

A közönség vastapssal jutalmazta a fellépőket. Ismét bebizonyosodott, hogy az iskola a tehetséggondozást magas színvonalon végzi.

A képek a tehetségnapon készültek.

Galéria (13 kép)

Összes kép letöltése