Illegális árusokkal szemben intézkedtek Kecskemét főterén a Városrendészek

Vissza a címlapra
Illegális árusokkal szemben intézkedtek Kecskemét főterén a Városrendészek

Újabb sikeres akciót hajtottak végre a Kecskeméti Városrendészet közterület-felügyelői 2020. július 9-én.

- Több esetben tapasztaltuk, hogy a városközpontban a járókelők leszólításával illegális árusítás történik. Tetten érni azonban rendkívül nehéz az illegális utcai árusokat - tájékoztatta hírportálunkat Német Zsolt, a Kecskeméti Városrendészet intézményvezetője. - Az észleléseket követően ugyan gyorsan intézkedtek a városrendészet munkatársai, de mire a helyszínre értek a közterület-felügyelők, az árusok vagy már nem voltak ott, vagy nem folytatták illegális tevékenységüket.

Tegnap délután azonban a Városrendészet térfigyelő kamerákat ellenőrző kollégája észlelte a tevékenységüket, figyelemmel kísérte a mozgásukat, rögzítette az illegális tevékenységet, és koordinálta a kollégái több irányból történő helyszínre érkezését. Ezzel is kizárva az elkövetők menekülési lehetőségét.

Elsőként a kerékpárás szolgálatot ellátók érkeztek a helyszínre, akik megkezdték az intézkedést. Az igazoltatást során kiderült, hogy 6 fő - életvitelszerűen Budapesten tartózkodó, Kovászna megyei román állampolgár - próbált a kecskeméti járókelőket zaklatva különböző termékeket, nadrágszíjat, ágyneműt, illatszert és hajvágó gépet, eladni engedély nélkül.

Mivel a jogosulatlan közterületi értékesítés szabálysértésnek minősül, ezért a felügyelők mind a hat személlyel szemben helyszíni bírságot szabtak ki, akik az intézkedést követően elhagyták a helyszínt.

Galéria (7 kép)

Összes kép letöltése