Idős nőt fosztott ki Kecskeméten

Vissza a címlapra
Idős nőt fosztott ki Kecskeméten

A kecskeméti nyomozók befejezték az ügy vizsgálatát, amelyben egy nőt fosztott ki a lakása ajtajában egy férfi: letépte a nyakláncát és elszaladt.

Egy kecskeméti asszony tett feljelentést 2018. július 20-án a megyeszékhelyi rendőrkapitányságon, mert egy ismeretlen kifosztotta.

A nyomozás adatai szerint a sértett a boltból tartott hazafelé gyalogosan, amikor egy számára ismeretlen férfi megszólította. A nő nem állt le vele beszélgetni, ám az ismeretlen egészen hazáig követte, majd az asszony mögött besurranva bejutott az egyébként kulccsal zárható lépcsőházba. Valószínűleg kifigyelte, hogy áldozata melyik emeletre megy lifttel, majd a lépcsőn ugyanarra a szintre sietett. Amikor a sértett a lakásajtót nyitotta ki mögé került, és letépte a nyakából az aranyláncát.

A környéken végzett adatgyűjtés során a nyomozók birtokába került egy fénykép, amely a feltételezett elkövetőről készült. Az ügyben felkutatott tanúk segítségével a rendőrök beazonosították és elfogták azt a 31 éves kecskeméti lakost, aki a gyanú szerint a kifosztás bűntett elkövetésével gyanúsítható. A férfit kihallgatását követően őrizetbe vették.

A nyomozás vizsgálati szakaszában a Kecskeméti Rendőrkapitányság a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte. A jelenleg is letartóztatásban lévő gyanúsított ügyében az iratokat a napokban átadták az illetékes ügyészségnek.