Idén lesznek Adventi szombat esték Kecskeméten

Vissza a címlapra
Idén lesznek Adventi szombat esték Kecskeméten

Ebben az évben megtartják Kecskeméten az adventi gyertyagyújtásokat: szemben a tavalyi esztendővel, amikor csak a Kecskeméti Televízióban, felvételről láthatták ezeket szombaton esténként az érdeklődők. Az első nyivános adventi gyertyagyújtás 2021. november 27-én, szombaton 17 órakor lesz a főtéren. Archív felvételünkön: 2020. december 5-én Simonné Bakó Mária, a Kecskeméti Református Egyházközség főgondnoka és Varga Nándor lelkész, az Igazgatótanács elnöke gyújtották meg Kecskemét főterén a második gyertyát a város adventi koszorúján.

Tizennyolcadik alkalommal szervezi meg a Nők a Nemzet Jövőjéért Egyesület az Adventi szombat esték elnevezésű programsorozatát.

Idén is hétről-hétre fellobban egy-egy gyertya a város adventi koszorúján, miközben rövid műsorok keretében a különféle egyházi felekezetek képviselői osztják meg ünnepváró gondolataikat.

A Kecskeméti Téli Fényünnep és Csodaország programsorozatba ágyazva zajló alkalmak hossza várhatóan 35 perc.

A járványhelyzet miatt az adventi gyertyagyújtások során megszokott szeretetvendégségek ezúttal elmaradnak.

A szervezők, Kecskemét Megyei Jogú Város Önkormányzata, a Nők a Nemzet Jövőjéért Egyesület, valamint a Hírös Agóra Kulturális és Ifjúsági Központ minden érdeklődőt tisztelettel várnak!

h2021adventi-szombat-estek-2021-javitott.jpg