Idén is csodaszép fenyőket árul Marika a kecskeméti piacon

Vissza a címlapra
Idén is csodaszép fenyőket árul Marika a kecskeméti piacon

Megkezdődött a karácsonyfa-szezon Kecskeméten. A piacon, ahol eddig minden évben gyönyörű fenyőket árult Benkóczki Istvánné Marika, most minden eddigit felülmúlóan csodaszép fákkal kezdte meg a szezont.

Nem véletlenül van olyan kuncsaftja, aki már 10-12 éve minden karácsonykor kizárólag csak nála vásárol. Azért, mert tudja, hogy Marikánál csak saját termesztésű gyönyörű fenyőket kap, nem pedig olyat, amit az ország másik végéből szállítottak - közben nyomorgattak - teherautón.

Marika sorolja: a kisebb lucfenyő darabja 2.500, métere 3.000, az ezüstfenyő métere 4.000, a nordmann fenyő pedig méterenként 6.700 ezer forintba kerül. A vevők leginkább a középáras ezüstfenyőt keresik, de egyre többen visznek töves, azaz földlabdás fenyőt is.

A lucfenyőt jobbára az idősebb korosztály keresi, és ők szoktak vásárolni fenyőcsokrokat is, melyeket a szeretteik sírjára visznek, vagy a szobáikat díszítik vele. Ez utóbbi miatt azonban sokszor a fiatalok is visznek a kiválasztott fenyőfa mellé fenyőcsokrot. Sokan pedig még az erkélyeket is ilyennel díszítik a lakótelepeken.

- Mindenkinek csak azt tudom tanácsolni, hogy ne halassza sokáig a vásárlást, mert persze a legszebb fákat viszik most el elsőként a vevők. Aki halogat, és megvárja a karácsonyt, kockáztatja, hogy addigra a szép fák elfogynak - tanácsolja az őstermelő.

Marika egyébként a Király pizzériával átellenben árulja a fákat, karácsonyig minden nap reggel 7 órától este 6-ig.

Galéria (15 kép)

Összes kép letöltése