Húsvét alkalmából sonkaszentelést tartottak a Wojtyla Házban

Vissza a címlapra
Húsvét alkalmából sonkaszentelést tartottak a Wojtyla Házban

Krisztus feltámadásának ünnepéhez kapcsolódóan papi áldásban részesültek az adomány sonkák a Wojtyla Barátság Központban. (Fotók: Mátyus István)

Ez alkalomból dr. Finta József érseki helynök, a Nagytemplom plébánosa érkezett a népkonyha szegényei közé. Ünnepi beszédében kéréssel fordult a gondozottakhoz: imádkozzanak a hétfőn tűzkárt szenvedett párizsi Notre Dame-ért, mely a katolikus világegyház emblematikus épületegyüttese.

A wojtylások ételosztás előtt meghallgatták József atya húsvéti gondolatait, majd ebéd után személyenként egy-egy ajándékcsomagot vehettek át, melyben sonka, tojás és különféle alapvető élelmiszerek kaptak helyet. Az adományokat a Kalocsa-Kecskeméti Főegyházmegyei Katolikus Karitász, valamint hazai, illetve multinacionális nagyvállalatok vezetői adták össze, ezzel is kifejezve, hogy szívükön viselik a hátrányos helyzetűek sorsát.

Az ebédet Facol Lajos, a Vidám Törzsasztal Társaságának tagja és Cornelia Rückriegel, a Németnyelvű Evangélikus Hitközösség képviselője ajánlotta fel önmaguk és segítőtársaik nevében.